30.06.2017  |  Strategi & ledelse

Mød en CSR ildsjæl fra en af Green Networks partnervirksomheder: Henriette Gade Pedersen, Sanistål A/S

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi har stillet Henriette en række spørgsmål om hendes vej til CSR

FAKTA:

Navn: Henriette Gade Pedersen

Firma: Sanistål A/S

Position: CSR Coordinator

CSR erfaring: 5 år

Partnerskab med Green Network – ja, siden 2015

------------------------------------------------------------------------------------

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?

Lysten blev tændt, da ”opgaven” landede på mit bord og jeg begyndte at arbejde med CSR. Og den er der stadig. Områder som menneskerettigheder, sociale forhold, miljø og anti-korruption i en business kontekst er rigtig spændende at sætte sig ind i.

CSR spænder meget bredt og åbner op for utroligt mange spændende opgaver. De rækker ud i hele organisationen fra det strategiske til det operationelle niveau.

Hvordan kom du til at arbejde med CSR?

Ønsket om at samle og skabe overblik over initiativer der allerede var igangsat i organisationen, at udvikle en selvstændig CSR rapport samt stigende krav fra vores kunder gjorde, at Sanistål valgte at samle overblikket over CSR indsatser og kundehenvendelser vedr. CSR ét sted. Det var her, jeg kom ind i billedet. Jeg arbejder primært med CSR i vores leverandørkæde samt med at holde mig opdateret på, hvad der sker på CSR agendaen generelt.

Hvad har værdien været?

For Sanistål har vi fået skabt et overblik over de indsatser, der allerede var igangsat i organisationen. Vi kan fokusere på de ting, der giver værdi til forretningen. Vi kan dokumentere, at vi kan leve op til vores kunders krav. Vi ved, at vi er en ansvarlig virksomhed, vi har struktur på arbejdet, og vi vil gerne fortælle om det.

CSR er blevet et konkurrenceparameter – vi møder høje kundekrav – og vi kan leve op til dem.

Det er en dejlig fornemmelse at være med på rejsen og være en del af bl.a. at forbedre forhold for mennesker rundt i verden. At være en ansvarlig virksomhed gavner både virksomheden selv og vores omgivelser.

Hvad er den største udfordring inden for CSR-feltet lige nu?

Sanistål er en stor dansk virksomhed – men lille i den globale værdikæde. Vi skal fokusere vores indsatser, der hvor vi har størst indflydelse og kan gøre en forskel.

De største udfordringer er:

  • Håndhævelse af nye lovgivninger fra forskellige lande som rammer os via vores kunder
  • Vores egne due diligence processer samt det at være en del af kundernes processer
  • Mange forskellige krav fra vores kunder
  • Miljøindsatsen – at finde initiativer som batter

Hvad er det bedste råd, du kan give en virksomhed, der gerne vil styrke sit CSR arbejde?

Det er vigtigt at have commitment fra ledelsen i virksomheden.

Endvidere er det vigtigt at sikre, at CSR indsatserne skaber værdi for virksomheden. Prioritér indsatserne, man kan ikke gabe over det hele på en gang. Vær pragmatisk i tilgangen. Kom i gang og vær realistisk i tidsplanen: Vi er ikke færdige i morgen. Integrér indsatserne i det daglige arbejde. CSR skal leve ude i organisationen.

Mere fra Green Network

Green Network

www.greennetwork.dk

Green Network A/S er et CSR netværk og rådgivningshus, der arbejder for at fremme bæredygtig udvikling og vækst hos vores partnervirksomheder. I snart 25 år har vi inspireret og udviklet virksomhedernes måde at tænke forretning på og banet vejen for nye forretningsmuligheder gennem arbejdet med forretningsfokuseret samfundsansvar (CSR)…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere