20.12.2016  |  Strategi & ledelse

Mød en CSR ildsjæl fra en af Green Networks partnervirksomheder: Pia Byrial, Eltwin Group

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi har stillet Pia en række spørgsmål om hendes vej til CSR.

FAKTA:

Navn: Pia Byrial

Firma: Eltwin Group

Position: QHSE and CSR Manager

CSR erfaring: 3 år

Partnerskab med Green Network – ja, 2 år

-------------------------------------------------------------------

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?

Jeg så CSR som en paraply over alle standarderne. CSR indeholder både kvalitet, miljø og arbejdsmiljø + lidt mere. Synes det var en fantastisk måde at binde det hele sammen på.

Hvordan kom du til at arbejde med CSR?

En af vores storkunder stillede krav til, at vi skulle leve op til CSR-standarden, ISO 26000. Vi kendte faktisk ikke til den, men da vi allerede havde erfaring med implementering af kvalitetsledelsessystemet, ISO 9001, og miljøledelsessystemet, ISO 14001, lå det lige for at udbygge med CSR, fordi vi kunne se kommercielle muligheder i implementeringen. Efterfølgende er der flere kunder, som har forespurgt på CSR. De kunder, der stiller samme krav som os selv, udgør efterhånden ca. 30-40 %.

Hvad har værdien været?

Det har stor brandværdi at arbejde systematisk og strategisk med CSR. Det har medført stor opmærksomhed fra vores kunder og påvirket vores image. ISO 26000 lægger i høj grad op til dialog med interessenterne. Arbejdet med standarden har gjort os bevidste om, hvordan vi bliver opfattet af vores omverden, hvordan vi gerne vil opfattes, og hvordan vi kommer derhen. I det hele taget har arbejdet med at implementere CSR i virksomheden betydet skærpet fokus på strategi og retning. Der står nu i vores strategi, at vi udelukkende vil udvikle og producere bæredygtige løsninger.  Og så har det givet langt større bevidsthed om vores værdier.

Det seneste års fokus på forankring af CSR internt i virksomheden, har udviklet mig enormt meget på det personlige plan. Jeg er blevet langt mere bevist om egne værdier, hvilket har haft en konsekvens på hjemmefronten.

Hvad er den største udfordring inden for CSR-feltet lige nu?

Intern forandring. I Eltwin har vi forankret arbejdet med en brændende platform. Vi illustrerede værst tænkelige situation for medarbejderne. At alle de gratis goder blev frataget dem. Slut med det daglige morgenbrød, fri frugt. Medarbejderne skulle selv til at betale for kaffen. Ingen firmafester eller julefrokoster. At vi ville droppe alle vores certificeringer og at direktøren for forretningsudvikling var blevet taget i en korruptionssag. Py, ha. Det gav sved på panden. Men da vi heldigvis havde vi fået indarbejdet CSR og vores 7 værdier J Så den situation kommer Eltwin ikke i.

Hvad er det bedste råd, du kan give en virksomhed, der gerne vil styrke sit CSR arbejde?

Virksomhedens miljøaktivist som arbejder med CSR, skal indlede et samarbejde med virksomhedens kapitalist. Når miljøaktivisten og kapitalisten mødes, vil begge kunne få noget ud af CSR arbejdet og det vil blive muligt at få det forankret.

Mere fra Green Network

Green Network

www.greennetwork.dk

Green Network A/S er et CSR netværk og rådgivningshus, der arbejder for at fremme bæredygtig udvikling og vækst hos vores partnervirksomheder. I snart 25 år har vi inspireret og udviklet virksomhedernes måde at tænke forretning på og banet vejen for nye forretningsmuligheder gennem arbejdet med forretningsfokuseret samfundsansvar (CSR)…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere