29.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Maersk siger farvel til olie på Esplanaden

Maersks energidivision, herunder Maersk Oil, skal ikke længere have hjemme på den prominente adresse. I stedet flytter transport- og logistikdivisionen ind.

A.P. Møller-Mærsk rykker olieforretningen og dermed den nydannede energidivision, Maersk Energy, væk fra Esplanaden og ”Huset med de blå øjne”, skriver TV2. Den ikoniske adresse skal fra oktober næste år nemlig bruges til at samle Maersks transport- og logistikdivisioner.

”Beslutningen skal ses i lyset af den nye strategiske retning og struktur”, siger pressechef Simon Mehl Augustesen til TV 2 Business, og henviser til koncernens opdeling i henholdsvis et energiselskab og et transport- og logistikselskab.

Læs også: Maersk:”Vi vil gerne løfte hele industrien”

Flytningen fra hovedkvarteret er, skriver TV2, et tegn fra ledelsen på, at olie- og gasforretningen er på vej væk fra den danske koncern. Der er altså en del signalværdi i beslutningen, selvom Maersk Oil kun rykker halvanden kilometer væk, og fra oktober næste år skal have hjemme i kontorer i Københavns Nordhavn.

Flere administrative funktioner forventes at flytte med Maersk Oil til det nye hovedkvarter for Maersk Energy-divisionen, blandt andre Maersk Tankers.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere