07.01.2022  |  Klima, miljø og energi

Maersk vælger kaffeleverandør, der har en positiv klimaeffekt

Biodiversitet, CO2-binding og bedre levevilkår for bønderne er kerneværdier for kaffeleverandøren Slow, som Maersk netop har underskrevet kontrakt med.

Kaffevirksomheden Slow skal fra 1. februar levere kaffe til de ansatte på A.P. Møller-Mærsks hovedkontor i Danmark.

Det skriver Børsen.

Rederigigantens ansatte drikker årligt 1,3 millioner kopper kaffe og valget af den nye leverandør skal bidrage til Maersks bæredygtighedsrejse. 

Slow kaffe er nemlig meget mere end bare en kaffeleverandør. De er sat i verden for at bidrage til biodiversitet, CO2-binding og bedre levevilkår for bønderne.

“Målet er at købe en konventionelt dyrket kaffeplantage i Laos og omlægge den til skovlandbrug over en årrække. Modsat konventionel, traditionel kaffedyrkning med kun én afgrøde og ringe vilkår for biodiversitet bliver skovene i et skovlandbrug bevaret og regenereret. Det betyder, at kaffedyrkning får en positiv effekt på klimaet og på biodiversiteten ved at lade kaffetræerne vokse i harmoni med øvrige træer og plante- og dyreliv,” fortæller Sebastian Nielsen, der er administrerende direktør i Slow.

Læs også: Naturen er svaret på klimakrisen - og nu kan alle virksomheder være med

Samarbejdet strækker sig over syv år. Slow har købt 36 hektar kaffeplantage i Laos, som nu skal omlægges til et økologisk skovlandbrug, hvor kaffetræerne skal vokse i skyggen af andre træer og afgrøder – til gavn for klimaet, lokalsamfundet og biodiversiteten.

Andreas Sørensen, head of Maersk Facility Management Denmark, A.P. Møller-Mærsk, fortæller at Slows koncept passer perfekt til de tanker, man gør sig hos Maersk i valget af underleverandører. Det handler ikke kun om at nedbringe klimaaftrykket, men også om at skabe værdi ude i produktionsleddet.

“Historisk har der været meget fokus på, om det var det billigste, vi fik. Nu har vi sigtet anderledes og sørget for, at kvaliteten og esg-agendaen er den rigtige. Det skal være hele værdikæden, der er tænkt igennem,” siger han.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere