30.09.2021  |  Klima, miljø og energi

Lemvigh-Müller klar med miljødeklareret armeringsstål

Der er stigende efterspørgsel på EPD’er på byggematerialer, så det er nemmere at tage et bæredygtigt valg. Det imødekommer Lemvigh-Müller, som nu kan dokumentere miljøpåvirkningen fra alt sit armeringsstål.

Når der fremover skal bygges, så vil alt det armeringsstål, der ruller ud fra Lemvigh-Müllers lagre til landets byggepladser, være miljødeklareret.

I samarbejde med rådgivningskoncernen Rambøll har Lemvigh-Müller nemlig udarbejdet EPD på armeringsstål. Det betyder, at stålets miljøbelastning kan dokumenteres ’fra vugge til levering’ – lige fra udvindingen af råmaterialer til fremstillingen af produktet, oplagringen og transporten ud til byggepladserne.

”Den livscyklusanalyse, der ligger til grund for EPD’en, er et godt grundlag i det fortsatte arbejde med at reducere miljøpåvirkningen gennem hele produktets tilblivelsesproces”, siger Sara Tollin, Senior LCA Consultant, Rambøll Sverige.

Nemmere at vælge bæredygtigt

Maria Steen, salgsdirektør, Armering hos Lemvigh-Müller fortæller, at de har mærket en stigende efterspørgsel på EPD’er fra virksomhedens kunder i bygge- og anlægsbranchen, i takt med at der de senere år er kommet stigende krav til byggevarers bæredygtighed i udbudsmaterialer. Også Rambøll oplever en øget efterspørgsel på EPD’er, hvor fokus nu er skiftet fra reducering af energiforbrug til byggematerialer.

”Byggeri er en kompleks størrelse, og det bliver ikke mindre komplekst, hvis der skal bygges bæredygtigt. Vores EPD på armeringsstål kan hjælpe blandt andre entreprenører, elementfabrikker og byggemarkeder med den nødvendige dokumentation til bygherrerne, så det bliver nemmere at tage et bæredygtigt valg”, påpeger Maria Steen.

Vil påvirke værker gennem position

Som grossist har Lemvigh-Müller ikke direkte indflydelse på de trin i produktionen af armeringsstål, som har den største miljøpåvirkning. Det er gennem den direkte kontakt til stålværkerne, at Lemvigh-Müller kan skabe forbedringer.

Maria Steen mener, at vi i Danmark er længere fremme på bæredygtighedsagendaen, end de typisk er i Sydeuropa, hvor mange af de helt store stålværker ligger placeret.

”Vi bruger vores position som en betydelig partner på det skandinaviske marked til at forsøge at påvirke værkerne til at forbedre deres EPD’er, så vi gør en forskel for miljøet – og for vores kunder”, siger hun.

-CH

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere