18.01.2021  |  Medarbejder

Medarbejdere i Googles moderselskab Alphabeth har stiftet fagforening i al hemmelighed

Vi kommer til at bruge ethvert redskab, vi kan, til at beskytte folk, som vi mener, bliver diskrimineret eller udsat for repressalier”, udtaler medstifter.

De seneste år har budt på en del uro i Google-koncernen, herunder sager om sexchikane og kritik af koncernens forretningsmoral.

Det skriver Akademikerbladet.dk.

I al hemmelighed har 230 medarbejdere i Googles moderselskab Alphabeth stiftet en fagforening for fast- og løstansatte, kaldet Alphabet Workers Union (AWU).

Læs også: Amazon-ansatte strejkede for ansvarlighed på Black Friday

Fagforeningen henvender sig til de 130.000 amerikanske og canadiske ansatte i Alphabet. Flere af de stiftende medlemmer udtaler, at foreningen ikke udelukkende kommer til at fokusere på ordentlige løn- og ansættelsesvilkår, men i høj grad også på at beskytte ansatte mod urimeligheder fra Googles ledelse.

“Vi kommer til at bruge ethvert redskab, vi kan, til at beskytte folk, som vi mener, bliver diskrimineret eller udsat for repressalier”, siger Chewy Shaw, Google-ingeniør og næstformand for AWU til New York Times.

Googles HR-direktør Kara Silverstein udtaler, at Googles medarbejdere allerede er beskyttet af arbejdstagerrettigheder, og at virksomheden fortsat vil engagere sig direkte med dens medarbejdere.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere