07.11.2018  |  Menneskerettigheder

Menneskerettighedsværktøj hjælper virksomheder i udviklingslande

Højere produktivitet, øget ligestilling og færre sygedage er nogle af de fordele, som Zambiske virksomheder oplever efter at have taget et nyt menneskerettighedsbaseret værktøj i brug.

Befolkningen i udviklingslandene har mange udfordringer bl.a. manglende adgang til rent drikkevand, medicin og lægehjælp samt dårlige transportmuligheder. Det er alt sammen faktorer, der er med til at besværliggøre virksomhedsdrift.

Læs også: Kan man gøre en forskel med sølv, guld og rubiner?

Men et nyt menneskerettighedsværktøj kan være med til at hjælpe virksomheder til at finde bæredygtige løsninger på disse udfordringer, hvilket også bidrager til FN’s verdensmål.

Værktøjet giver nemlig virksomheder i udviklingslande mulighed for at bidrage til at forbedre forholdene for de ansatte og deres familier. Derudover skal værktøjet samtidig hjælpe med at øge de ansattes loyalitet og motivation, som i sidste ende skal forbedre virksomhedernes produktivitet og overskud.

I Zambia, Afrika, har virksomheder investeret i lokalmiljøet. Det har de gjort ved at give tilskud til f.eks. bedre medicin til befolkningen, hvilket har betydet, at de bl.a. har oplevet, at deres medarbejdere f.eks. har færre sygedage, samtidig med at værktøjet skaber bedre ligestilling og øger produktionen.

Menneskerettighedsværktøjet er udviklet af Institut for Menneskerettigheder i samarbejde med investeringsvirksomheden Kukula Capital, der er baseret i Zambia.

Læs også: Ny handlingsplan skal bekæmpe menneskehandel

Kukula Capital har lavet en video omkring Social Impact projektet, som kan ses her.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere