12.09.2018  |  Menneskerettigheder

Ny handlingsplan skal bekæmpe menneskehandel

Udenrigsministeriet vil bekæmpe menneskehandel med essentiel viden til relevante aktører samt en fleksibel indsats.

Den kommende handlingsplan mod menneskehandel fra Udenrigsministeriet bygger videre på tidligere erfaringer og vil lægge vægt på at skabe sikkerhed og stabilitet. Antallet af ofrer for menneskehandel har været stigende i Danmark siden 2007, hvor 87 procent af ofrene er kvinder, skriver Ritzau i en pressemeddelelse.

Den mest udbredte menneskehandel er den til prostitution, men det kan også være handel til tvangsarbejde i restaurationsbranchen, privat husarbejde, lommetyveri, salg af stoffer, tiggeri og proformaægteskaber.

Handlingsplanen ligger derfor vægt på, at alle relevante aktører skal kunne kende tegn og signaler på menneskehandel. Det gælder både kommunale gadeplansmedarbejdere, asylcentre, politiaspiranter, retsvæsenet og særligt NGO’er.

Derudover skal der lægges vægt på, at indsatsen er fleksibel og tilpasningsdygtig. Den skal både kunne hjælpe ofrene bedst muligt, samtidig med at den rammer bagmændene.

Læs også: Vesten importere varer produceret af 'moderne slaver'

Handlingsplanen er den femte siden 2002 og træder i kraft 1. januar. 2019.

Eva Kjer Hansen, som er ansvarlig for den overordnede koordinering af regeringens indsats på området, er glad for handlingsplanen:

”Menneskehandel er et globalt problem og desværre en lukrativ "forretning" for kyniske bagmænd, som går efter at udnytte i forvejen sårbare og udsatte kvinder, mænd og børn. Med handlingsplanen fortsætter vi indsatsen både med at støtte ofrene og hjælpe dem videre i livet og retsforfølge bagmændene. Jeg er glad for, at der er bred opbakning i Folketinget til indsatsen mod menneskehandel,” siger Eva Kjer Hansen, minister for ligestilling.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere