12.09.2018 | Menneskerettigheder
Ny handlingsplan skal bekæmpe menneskehandel
Udenrigsministeriet vil bekæmpe menneskehandel med essentiel viden til relevante aktører samt en fleksibel indsats.
Menneskehandel skal bekæmpes med bl.a. at informere relevante aktøre om advarselssignaler. Arkivfoto.
Den kommende handlingsplan mod menneskehandel fra Udenrigsministeriet bygger videre på tidligere erfaringer og vil lægge vægt på at skabe sikkerhed og stabilitet. Antallet af ofrer for menneskehandel har været stigende i Danmark siden 2007, hvor 87 procent af ofrene er kvinder, skriver Ritzau i en pressemeddelelse.
Den mest udbredte menneskehandel er den til prostitution, men det kan også være handel til tvangsarbejde i restaurationsbranchen, privat husarbejde, lommetyveri, salg af stoffer, tiggeri og proformaægteskaber.
Handlingsplanen ligger derfor vægt på, at alle relevante aktører skal kunne kende tegn og signaler på menneskehandel. Det gælder både kommunale gadeplansmedarbejdere, asylcentre, politiaspiranter, retsvæsenet og særligt NGO’er.
Derudover skal der lægges vægt på, at indsatsen er fleksibel og tilpasningsdygtig. Den skal både kunne hjælpe ofrene bedst muligt, samtidig med at den rammer bagmændene.
Læs også: Vesten importere varer produceret af 'moderne slaver'
Handlingsplanen er den femte siden 2002 og træder i kraft 1. januar. 2019.
Eva Kjer Hansen, som er ansvarlig for den overordnede koordinering af regeringens indsats på området, er glad for handlingsplanen:
”Menneskehandel er et globalt problem og desværre en lukrativ "forretning" for kyniske bagmænd, som går efter at udnytte i forvejen sårbare og udsatte kvinder, mænd og børn. Med handlingsplanen fortsætter vi indsatsen både med at støtte ofrene og hjælpe dem videre i livet og retsforfølge bagmændene. Jeg er glad for, at der er bred opbakning i Folketinget til indsatsen mod menneskehandel,” siger Eva Kjer Hansen, minister for ligestilling.
- SN
Klima, miljø og energi

Børsnoteret virksomhed planter kæmpeskov
Danmark har et mål om, at 25 procent af landet skal være dækket af skov i 2100. Det bidrager Solar nu med en investering til skovrejsningen, som kan bidrage til at øge biodiversiteten i nærmiljøet.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe
Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.