31.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Mercedes-Benz tegner den elektriske fremtid op

I 2022 vil der være en fuldt elektrisk eller plug-in hybrid-version af alle biler fra Mercedes-Benz. Den samlede investering lyder på over 80 mia. kr.

Endnu en af de helt tunge aktører i den internationale bilindustri melder nu ud med en større plan for fremtiden, når det gælder elektrificering af vognparken. Denne gang er det den tyske gigant Mercedes-Benz, der vil sætte strøm til hele sit udvalg af personbiler frem mod 2022.

Læs også: Daimler klar med ny elektrisk lastbil

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

samme måde som Volvo vil Daimler, der ejer Mercedes-Benz, sørge for at der om godt fire år vil være en enten fuldt elektrisk eller plug-in hybrid-version af samtlige biler med den velkendte tretakkede stjerne på køleren, herunder også de små bybiler Smart.

Sammenlagt drejer det sig ifølge selskabet om over 50 elektrificerede biler, hvoraf mindst 10 bliver fuldt elektriske – ”i alle segmenter, lige fra Smart til store SUV’er”, lover man.

For at opnå den målsætning vil Daimler over de næste få år investere 10 mia. euro i udvidelsen af sin elektriske flåde og yderligere 1 mia. euro – i alt godt 82,5 mia. kr. – i et globalt batteriproduktionsnetværk i sammenhæng med sit eksisterende produktionsapparat, hvilket omfatter fem batterifabrikker på tre kontinenter.

Den nye produktlinje og teknologi bliver samlet under brandet EQ, og det første køretøj i serien skal efter planen forlade Mercedes-Benz’ fabrik i Bremen, hvor produktionen af den fuldt elektriske SUV EQC vil starte i 2019. Kort efter bliver den også sat i produktion i Kina, hos Beijing Benz Automotive Co (BBAC), og senere følger USA.

Læs også: Ford smider 67 mia. kr. i elbiler

”Vores elektriske biler skal bygges i seks forskellige fabrikker på tre kontinenter. Fordi batterier er hjertet i de eldrevne køretøjer, så gør vi meget ud af at fremstille dem selv, og med vores globale batterinetværk er vi i en fremragende position. Vores produktionsnetværk er klar til e-mobilitet. Vi elektrificerer fremtiden”, siger bestyrelsesmedlem for Production and Supply Chain i Mercedes-Benz Cars, Markus Schäfer.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere