07.09.2023  |  Klima, miljø og energi

Milepæl: Elis-koncern løfter slør for SBTi-godkendte CO2-udledningsmål

Indhold fra partner Hvad er dette?

Elis-koncernens mål for reduktion af CO2-udledning er blevet godkendt af Science Based Targets initiative – og nu præsenterer koncernen deres klimakøreplan og -ambitioner frem mod 2030.

Elis har forpligtet sig til klimaagendaen ved at tilslutte sig Science Based Targets initiative (SBTi) og stræbe efter at nedbringe CO2-udledningen i tråd med Paris-aftalen. Koncernens ambition er at nå disse mål:

  • Scope 1 og 2: Reducere absolutte CO2-emissioner med 47,5 % inden 2030 (basisår 2019) – f.eks. naturgas, diesel, elektricitet mv.
  • Scope 3: Reducere absolutte CO2-emissioner med 28 % inden 2030 (basisår 2019) – f.eks. fra indkøbte produkter og services, brændstof- og energirelaterede aktiviteter, distribution, medarbejderpendling og genanvendelse af kasserede produkter.

Målene er nu godkendt af SBTi og i overensstemmelse med målene i Paris-aftalen om at bidrage til at begrænse den globale opvarmning til mindre end 1,5 °C sammenlignet med præindustrielle niveauer på scope 1 og 2, og et godt stykke under 2 °C på scope 3. Elis Danmark A/S’ CSR-chef Christina Saxkjær siger:

”Ingen kan længere være i tvivl om, at klimaforandringer udgør en af de største trusler mod vores planet, og vi vil være med til at skabe en bedre verden for vores børn og de kommende generationer. Jeg er derfor super stolt over, at Science Based Targets-initiativet har vurderet, at vores mål er i overensstemmelse med, hvad den seneste klimavidenskab siger er nødvendigt for at nå målene i Paris-aftalen, og at vi nu kommer til at intensivere vores indsatser for at reducere udledningen af CO2e både i vores egen produktion og i værdikæden”.

Cirkulære services – og en ambitiøs klimakøreplan

Hele Elis-koncernens forretningsmodel er cirkulær, og koncernen har opnået en A-placering på CDP-listen (Carbon Disclosure Project).

De nye mål støtter derfor op om Elis-koncernens omdrejningspunkt: At levere cirkulære services, som sikrer hygiejne, trivsel og beskyttelse – hver dag, og på en mere bæredygtig måde. Og for at nå målene har koncernen lagt en klimakøreplan med indsatser, der i scope 1 og 2 bl.a. handler om at optimere industrivaskeriernes brug af energi, dekarbonisere energiforbruget og reducere miljøpåvirkningen fra koncernens bilflåde og medarbejdertransport. I scope 3 handler indsatserne bl.a. om at forlænge levetiden på vores produkter og dermed købe færre tekstiler. Samtidig vil vi også have fokus på indkøb af mere bæredygtige tekstiler og dermed mindske miljøpåvirkningen.

Mere fra Elis Danmark A/S

Elis Danmark A/S

www.elis.com

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere