14.01.2014  |  Klima, miljø og energi

Miljøministeriet belønner grønne ideer

Grøn teknologi skal både være med til at løse danskernes miljøproblemer og blive en eksportvare. Derfor har Miljøministeriet uddelt 65 millioner kroner til forskere, ingeniører og virksomheder, der kan gøre en grøn forskel.

Miljøministeriet vil udvikle Danmarks grønne styrkepositioner, og derfor har ministeriet uddelt 65 millioner kroner til en række danske forskere og virksomheder, der er kommet med grønne ideer og kan gøre en grøn forskel for Danmark.

Nogle af de grønne ideer og løsninger, der har modtaget penge fra Miljøministeriet, er blandt andet mindre os fra busser i hovedstaden, mindre skadelig kemi i danskernes tøj og genanvendelse af ressourcerne i danskernes affald.

Læs også: Regeringen lancerer vækstplan for vand, bio og miljø

Pengene udgør en stor del af de i alt 135 millioner kroner, der var afsat til grøn teknologi i 2013. Det er næsten dobbelt så meget som året før, hvor knap 70 millioner kroner i alt var afsat.

Luftforurening skal sænkes
Virksomheder og forskere har siden juni 2013 haft mulighed for at søge pengene til projekter, der kan være med til at udvikle grøn teknologi.

Et af de projekter, der har fået støtte, bliver udført af Trafikselskabet Movia. Projekts mål er at sænke luftforurening fra busserne i København til glæde for især cyklister og fodgængere.

Læs også: Tid til at holde øje med millionerne til grøn omstilling

Miljøministeriet støtter med 6,1 mio. kroner, mens Københavns Kommune støtter med 1 mio. kroner.

”Stadig flere flytter til byerne, og det er oplagt at udvikle teknologi til at løse det voksende problem med luftforurening. Teknologier til ren luft har også et stort eksportpotentiale, for tendensen er global, og en del lande har kæmpe problemer med smog og forurening”, siger miljøminister Ida Auken.

Pengene til projekterne stammer fra Program for Grøn Teknologi, som uddeler penge til projekter inden for områderne kemi, vand og klimatilpasning, ressourcer og affald samt luft og støj.
 

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere