22.09.2021  |  Klima, miljø og energi

Mindre virksomheder med hård kritik af Dansk Industris klimapolitik

Dagbladet Børsen har talt med en række mindre virksomheder om Dansk Industris svar på klimaudfordringen. De er ikke imponerede.

En mindre gruppe små virksomheder har haft en dialog med dagbladet Børsen om Dansk Industris (DI) klimapolitik. Heraf har nogle allerede meldt sig ud grundet utilfredshed, mens andre overvejer det samme.

En fællesnævner for virksomhederne er utilfredsheden med DI’s forslag til CO2-afgift, som vil have fritaget landbruget og ”kvotebelagte sektorer” (energisektoren og de mest energiintensive virksomheder) for afgift og prissætte et ton CO2 til 400 kr.

I kontrast har de økonomiske vismænd beregnet, at den billigste vej til klimalovens reduktionsmål på 70 procent er at belægge et ton CO2 med en afgift på 1200 kr. og at den pris gælder for alle.

Læs også: Pandora vil være CO2-neutral i hele værdikæden inden 2040

De utilfredse virksomheder taler om, at man er nødt til at have det fundamentale princip om at forureneren betale på plads, kalder DI’s politik på området for ”fodslæbende”, og at DI’s plan gør det dyrere og usandsynligt at nå klimamålene. Og det vil de ikke være med til.

To af virksomhederne vil dog se, om de kan påvirke DI indefra, før de melder sig ud. Men for biotekvirksomheden Gubra og tøjfabrikanten Organic Basics var det ikke en mulighed.

“Vi har travlt med at finde de virksomheder, der er ’likemindede’. Vi har ikke behov for også at revolutionere DI. Det skal nok blive slemt nok for dem selv om nogle år, hvis de ikke udvikler sig,” vurderer adm. direktør og medstifter Christoffer Immanuel.

“Jeg ville da ønske, at der var en organisation i Danmark, hvor vi kunne have disse her snakke, men den findes ikke i dag,” siger han til Børsen.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere