01.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Minister: Danskerne skal vide mere om grøn omstilling

Danskernes viden om den grønne omstilling er begrænset. Og det er problematisk, mener klimaministeren, der derfor lancerer kampagnen Ny Energi.

Det er ikke meget, danskerne ved om den grønne omstilling. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen. Og den manglende viden er problematisk, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Læs også: Det Økologiske Råd: Regeringen svigter grønne mål

Derfor lancerer han kampagnen Ny Energi, der skal give danskerne mere viden om den grønne omstilling. Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

"Den grønne omstilling er en af de største ændringer i vores samfund i nyere tid. Derfor er det helt essentielt, at danskerne ved, hvad omstillingen går ud på. Viden er grundlaget for, at man kan tage stilling, deltage i debatten og tage egne valg. Jeg synes ikke, man kan eller skal trække omstillingen ned over hovedet på folk”, siger Lars Christian Lilleholt.

Læs også: 3F: Grøn omstilling giver masser af jobs

25 procent af den danske energi kommer i dag fra vedvarende energikilder. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere