02.11.2017  |  Samfund

Mogens Lykketoft er hovedtaler på konference om FN’s Verdensmål

Indhold fra partner Hvad er dette?

Odense Bæredygtighedsråd inviterer til konference om, hvordan danske aktører kan arbejde med FN’s Verdensmål. Arrangementets hovedtaler er Mogens Lykketoft, som var formand for FN’s generalforsamling i 2015, da FN’s medlemslande vedtog de 17 verdensmål

Den 30. november 2017 inviterer Odense Bæredygtighedsråd og samarbejdspartnere til konference om, hvordan virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner m.fl. kan arbejde med FN’s Verdensmål, CSR og bæredygtighed. Arrangementets hovedtaler er Mogens Lykketoft, som var formand for FN’s generalforsamling i 2015, da FN’s medlemslande vedtog de 17 verdensmål.

I september 2015 vedtog statsledere fra FN’s 193 medlemslande 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling på kloden – de såkaldte Sustainable Development Goals (SDG). Siden vedtagelsen har flere og flere virksomheder, organisationer, kommuner, uddannelsesinstitutioner og regeringer verden over taget Verdensmålene til sig og er begyndt at omsætte dem til konkrete løsninger, produkter og services, som tænkes på tværs af eksisterende brancher og sektorer.

Senest har Odense Byråd i sit budgetforlig for 2018 besluttet, at Odense Kommune fremadrettet skal arbejde med at implementere FN's Verdensmål og dette gerne i samarbejde med byens forskellige aktører:

- Verden har med vedtagelsen af Verdensmålene fået en fælles retning for sin bæredygtighedsindsats, og det bakker vi helt sikkert op om. Med konferencen giver vi inspiration til, hvordan der kan skabes sammenhæng mellem lokale aktørers konkretet bæredygtighedsindsats og så de store globale visioner, som er formuleret i Verdensmålene, siger Peter Rahbæk Juel.

Verdensmålene adskiller sig fra tidligere udviklingsmålsætninger ved, at de ikke alene retter sig mod forhold i udviklingslande, men derimod mod forhold for alle verdens beboere. Konferencens hovedtaler er Mogens Lykketoft, som var formand for FN’s generalforsamling i 2015, da samtlige af organisationens medlemslande vedtog de 17 Verdensmål. Mogens Lykketoft glæder sig til at tale i Odense:

- Verdensmålene sætte en fælles globalt ramme for bæredygtighed herunder hvad udfordringerne er. Og ikke mindst hvordan vi alle skal være med i partnerskab, hvis vi skal indfri målene. Og det glæder mig meget, at Odense griber bolden her og vil arbejde med Verdensmålene, siger Mogens Lykketoft.

Det er fjerde gang, at Odense Bæredygtighedsråd sætter fokus på bæredygtighed i samarbejde med Fynsk Erhverv, MiljøForum Fyn, Udvikling Fyn, DI Fyn, LO Fyn og IDA Fyn. På programmet er oplæg fra:

  • Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd.
  • Sara Krüger Falk, seniorchefkonsulent, Dansk Industri.
  • Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.
  • Stine Kirstein Junge, specialist for FN’s Udviklingsprograms (UNDP).
  • Mogens Lykketoft: MF, formand for FN’s generalforsamling 2015-2016, fhv. minister og fmd. for Folketinget.

Læs mere om de enkelte oplægsholdere i den vedhæftede indbydelse eller læs onlineversion.

Tid: Torsdag den 30. november 2016, kl. 15.30-18:00.
Sted: Festsalen på Odense Rådhus.
Pris: Gratis.
Tilmelding: Efter ”først til mølle” princippet via http://www.odense.dk/baeredygtighedsraad

Angiv venligst ved tilmeldingen, om der er behov for specielle hensyn som fx behov for døvetolk.

Om Odense Bæredygtighedsråd
Odense Bæredygtighedsråd er bredt sammensat på tværs af private og offentlige aktører og har medlemmer, der har kompetencer inden for bl.a. miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold. Ud over den årlige bæredygtighedskonference, uddeler Rådet også Odense Bæredygtighedspris til et bæredygtigt odenseansk tiltag (virksomhed, organisation el. samarbejdsprojekt). Frist for at indstille initiativer til dette års pris er d. 18. december 2017. Læs mere på www.odense.dk/Baeredygtighedspris

Kontakt
Peter Rahbæk Juel
, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 30 51 31 15
Mogens Lykketoft, MF, formand for FN’s generalforsamling 2015-16, fhv. minister: 33 37 40 34 / mogens.lykketoft@ft.dk
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere