28.08.2019  |  Klima, miljø og energi

Når postevand er bedre end flaskevand

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til produktionen og transporten af 1 liter flaskevand til supermarkedshylden eller til den lokale kiosk kræves hele 7 liter vand. I 2017 købte danskerne 117 millioner liter flaskevand. Det betyder, at der gik over 800 millioner liter vand til spilde i 2017 . Vand som kunne være blevet nydt direkte fra vandhanen eller som kunne have fyldt 60 millioner badebassin.

Flaskevand fås i mange varianter. Det kan købes med perlende bobler, helt uden kulsyre, med alverdens smage eller blot helt naturligt, så man næsten skulle tro, at det bare var vand fra hanen. Virkeligheden er, at det danske postevand faktisk er bedre end, det der kan købes, og også bedre for miljøet. Drikkevandsforsyningen i Danmark er, som et af de få lande i verden, baseret næsten 100 procent på rent grundvand.

Det virker måske åbenlyst, men i en verden som er ved at drukne i plastik, bliver spørgsmålet om brugen af plastik mere presserende end nogensinde før. Emballage udgør 50% af al affald i verden, og derfor er det vigtigt at finde løsninger, som kan give det dyre og miljøbelastende flaskevand kamp til stregen.

Hvis vi skal sikre vandressourcerne for fremtiden, er det afgørende, at vi vælger postevand fremfor flaskevand. I Danmark er den bæredygtige løsning ikke en gang lig med et fald i kvalitet, da der stilles skrappere kvalitetskrav til vandet i vores vandhaner end til vandet, der hældes på flaske.

Skal al fakta på bordet om konsekvenserne ved flaskevand, kan det tilføjes, at produktionen af flaskevand selvfølgelig også udleder CO2. Ved at vælge vand fra hanen kan du reducere CO2-udledningen med hele 61% sammenlignet med at købe vand på flaske.

Intet slår koldt vand lige fra hanen
GROHE og YouGov har lavet en undersøgelse af flaske- og postevandsforbruget i Norden. Undersøgelsen viste blandt andet, at kun 3 procent af respondenterne i Danmark er klar over, at der går 7 liter vand til 1 liter flaskevand. Til gengæld får denne oplysning hele 51 procent af respondenterne til at ville drikke mere vand fra hanen.

For at få alle danskere til at mindske deres forbrug af flaskevand skal et alternativ kunne tilbydes. Det skal ikke være tæt på og næsten lige så godt. Det skal være bedre. GROHE har prioriteret netop dette og har udviklet en vandhane kaldet GROHE Blue Home, som både køler, filtrerer og kan lave danskvand direkte fra hanen. Det gør det lettere at vælge et miljøvenligt alternativ til flaskevand – både med og uden brus.

Blue Home-vandhanen sikrer den optimale løsning for smagen og miljøet. Det indbyggede filter fjerner blandt andet kalk og andre mikropartikler, som kan løsrive sig fra gamle vandrør. Dette betyder, at man ikke behøver at afkalke så ofte, og giver køkkenapparaterne en længere levetid, samtidig med at smagen bliver bedre. Vandhanens kølende funktion modvirker også, at man lader vandet løbe for at få det koldt, hvilket sparer husholdningen og miljøet for op til 16 liter vand i minuttet.

”Opmærksomhed på miljøet fylder rigtig meget i GROHE, og vi tager ikke kun ansvar for selve produktet og kundernes vandforbrug, men også for måden produkterne produceres på. Vi forsøger at have en 360 graders tilgang til miljøbesparelse” siger Kristine Skauge der er Head of Marketing for Norden og Baltikum hos GROHE.

OM GROHE
GROHE er verdens førende udbyder af sanitære løsninger, og et globalt brand, dedikeret til at bringe innovative produkter til markedet.

I mange årtier har vi hos GROHE været dedikeret til vores brandværdier; teknologi, kvalitet, design og bæredygtighed. Disse illustrerer alle vores forpligtelse til at skabe fantastiske oplevelser og til at levere "Pure Freude an Wasser". Med produktions-, innovations- og designfaciliteter placeret i Tyskland, kan vi være stolte af "Made in Germany"-mærkatet. Alle vores fabrikker gør brug af en høj præcisionsteknik i produktionen for at sikre, at den konsekvent høje GROHE standard overholdes. Det er derfor, at vi hos GROHE kan forsikre dig om, at vores produkter lever op til de mest kompromisløse krav i form af håndværk og funktionalitet.

Over de seneste ti år er den succes, vi har opnået, blevet bevist med mere end 240 design- og innovationspriser, samt CSR-prisen for den mest bæredygtige virksomhed med 1000+ medarbejdere i 2017 givet af Tysklands regering. Utallige eksklusive projekter i hele verden har GROHE produkter installeret, hvilket bevidner om at GROHE også er arkitekternes og designernes foretrukne valg.

I 2014 blev GROHE en del af LIXIL Group Corporation, som er et børsnoteret selskab på børsen i Tokyo. LIXIL er global markedsleder indenfor sanitetsprodukter, og er ligeledes Japans ledende leverandør af byggematerialer.

Tags: GROHE

Denne artikel er en del af temaet I fokus: plastik

Mere fra GROHE

GROHE

https://www.grohe.dk

  • grohe@grohe.dk
  • +45 (0) 44 65 68 00
  • Ved Stigbordene 32, 2. TH, 2450 København SV

Spar på vandet. Spar på energien. Spar på ressourcerne. Det kan lyde både kedeligt og som om man skal gå på kompromis med komforten. Alligevel beviser mange af vores banebrydende teknologiske løsninger, at den enkeltes ansvarsbevidsthed kan være en styrke – ikke kun for miljøet, men også for os selv. Hos GROHE tager vi ikke kun…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere