17.09.2013  |  Klima, miljø og energi

Nestlé opruster med bæredygtig chokolade

Fremover kan forbrugerne sætte tænderne i Nestlés Smarties-chokolade med god samvittighed. Den multifarvede chokolade produceres nu på bæredygtig chokolade.

Nestlé tager et skridt på vejen mod en grønnere fødevareindustri. Fremover vil Smarties være produceret på bæredygtig chokolade.

Det er det andet mærke i rækken, som fødevareproducenten kategoriserer som bæredygtig chokolade, der indebærer, at det er produceret på kakao fra bæredygtig produktion.

Læs også: Nestlé hæver sine CSR-mål for 2020

Kasper Kunckel, der er Marketing Manager i Nestlé Norden, fortælller om det nye tiltag.

”Vi er glade for, at vi nu også med Smarties kan være en del af at hjælpe landmænd til at etablere bæredygtig kakaoproduktion ved, at dette mærke bliver en del af Nestlés verdensomspændende Cocoa Plan”.

Cocoa Plan er iværksat af Nestlé og har til formål at øge andelen af bæredygtig kakao i chokoladeproduktionen. Programmet uddanner landmænd i at dyrke bæredygtig kakao i lande som Elfenbenskysten, Ecuador, Ghana, Indonesien og Venezuela, der tilsammen står for den største del af kakaoproduktionen i verden.

Læs også: Færre køber Fairtrade-mærkede varer

Initiativet Cocoa Plan har eksisteret siden 2009 og er blot ét ud af flere tiltag, som skal skærpe fokus på en bæredygtig kakaoproduktion. Nestlé har siden 1995 investeret cirka en halv milliard kroner i udviklingen af en mere grøn kakaoproduktion. Over de næste 10 år investerer fødevaregiganten cirka 900 millioner kroner i programmer, der skal hjælpe kakaobønder til at opnå en mere profitabel produktion.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere