Nestlé opruster med bæredygtig chokolade
Fremover kan forbrugerne sætte tænderne i Nestlés Smarties-chokolade med god samvittighed. Den multifarvede chokolade produceres nu på bæredygtig chokolade.
Nestlé tager et skridt på vejen mod en grønnere fødevareindustri. Fremover vil Smarties være produceret på bæredygtig chokolade.
Det er det andet mærke i rækken, som fødevareproducenten kategoriserer som bæredygtig chokolade, der indebærer, at det er produceret på kakao fra bæredygtig produktion.
Læs også: Nestlé hæver sine CSR-mål for 2020
Kasper Kunckel, der er Marketing Manager i Nestlé Norden, fortælller om det nye tiltag.
Vi er glade for, at vi nu også med Smarties kan være en del af at hjælpe landmænd til at etablere bæredygtig kakaoproduktion ved, at dette mærke bliver en del af Nestlés verdensomspændende Cocoa Plan.
Cocoa Plan er iværksat af Nestlé og har til formål at øge andelen af bæredygtig kakao i chokoladeproduktionen. Programmet uddanner landmænd i at dyrke bæredygtig kakao i lande som Elfenbenskysten, Ecuador, Ghana, Indonesien og Venezuela, der tilsammen står for den største del af kakaoproduktionen i verden.
Læs også: Færre køber Fairtrade-mærkede varer
Initiativet Cocoa Plan har eksisteret siden 2009 og er blot ét ud af flere tiltag, som skal skærpe fokus på en bæredygtig kakaoproduktion. Nestlé har siden 1995 investeret cirka en halv milliard kroner i udviklingen af en mere grøn kakaoproduktion. Over de næste 10 år investerer fødevaregiganten cirka 900 millioner kroner i programmer, der skal hjælpe kakaobønder til at opnå en mere profitabel produktion.