18.08.2015  |  Medarbejder

Nettos medarbejdere skal blotlægge arbejdsskader

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø vil sammen med Netto undersøge de ansattes skader i forbindelse med hårdt fysisk arbejde.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, vil blotlægge den fysiske belastning medarbejder i dagligvarebranchen oplever dagligt. Dermed sætter instituttet stort fokus på erhvervsskader i en branche, der er hårdt ramt af nedslidning.  

Projektet skal blandt andet omhandle, hvor meget det slider på kroppen at løfte en hel dag, flere dage om ugen.

Læs også: Chefer afgør sikkerheden

”Vi har fokus på de akutte effekter. Det vil sige, hvis man eksempelvis har løftet et ton mælkekasser i dag, hvor træt er man, når arbejdsdagen slutter, og hvor ondt har man i ryggen den følgende morgen”, siger professor Lars Andersen fra NFA.

Projektet bygger på, at 100 Netto-medarbejdere sms’er deres erfaringer fra dagligdagen ind til NFA. Derefter søger NFA at beregne, hvor meget medarbejderne har overanstrengt sig i forhold til, hvor mange kilo, de løfter.

Læs også: Akademikere i det offentlige føler sig mest stressede

Ifølge Lars Andersen vil detailhandlen på længere sigt kunne bruge resultaterne i det generelle arbejde med at reducere antallet af medarbejdere, der døjer med muskel- og skeletbesvær. Selv forventer han desuden, at den nye viden kan indgå i et større forskningsprojekt.

Netto-projektet slutter ved årsskiftet, og er blevet til i samarbejde med Dansk Erhverv og dagligvarekæden Netto under Dansk Supermarked

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere