16.01.2018  |  Klima, miljø og energi

New York: Olieindustrien er skyld i klimaforandringer

Storbyen sagsøger de fem mest magtfulde olieselskaber for at spille en central rolle i den globale opvarmning, som har kostet byen dyrt. Samtidig dropper New York milliard-investeringer i industriens fossile brændsler.

Står det til New York, er olieselskaberne en af de helt store syndere i forhold til klimaforandringerne. Og det skal de bøde for.

Læs også: 37 virksomheder sagsøgt for klimaforandringer 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Byens pensionskasser har allerede investeret 5 milliarder dollars (over 30 mia. kr.) i olieindustrien. Men den investering står nu til at blive lukket ned, skriver DR Nyheder.

”New York City tager et standpunkt overfor fremtidige generationer ved at blive den første større amerikanske by, der afstår vores pensionskassers investeringer i fossile brændsler, sagde byens borgmester, Bill de Blasio i en tale.

Borgmesteren offentliggjorde samtidig, at USAs største by har tænkt sig at sagsøge fem olieselskaber, som i bystyrets øjne har spillet en central rolle i den globale opvarmning.

”I går aftes anlagde New York City sag an ved den føderale domstol mod de fem investor-ejede fossile brændselvirksomheder, som har det største ansvar for global opvarmning,” sagde han.

Olieselskaberne er ExxonMobil, BP, ConocoPhillips, Shell og Chevron.   

Skyld i orkanen Sandy
Masseødelæggende orkaner som Sandy i 2012 er skræmmeeksempler på, hvad byen har i vente, når konsekvenserne af klimaforandringerne bliver til virkelighed.

Orkanen kostede New York omtrent 20 mia. dollars (ca. 121 mia. kr.) i skader. Men dem forsøger byen nu at hente hjem ved at lægge sag an mod de olieselskaber, som man mener bærer den største del af skylden.

”Afbrændingen af fossile brændsler er den største enkeltbidrager til menneskeskabte klimaforandringer, sagde Daniel Zarrilli, New Yorks direktør for klimapolitik.

Desværre har de, der bærer det største ansvar for at skade planeten, benægtet og begravet den sandhed. Og det er på trods af, at de har kendt til det i årtier, forklarer Daniel Zarrilli.

Læs også: Divestmentbølgen når nye højder

New Yorks byråd, flere medlemmer af kongressen og lederne af byens store pensionskasser bakker alle op om sagen.

-JJK 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere