23.06.2014  |  Strategi & ledelse

Nordea-ansatte dropper CSR-samarbejde med ledelsen

En spareplan i Nordea har fået de bankansattes fagforening til at indstille samarbejdet om udformningen af koncernens CSR-indsatser.

De bankansattes fagforening i Nordea er så utilfredse med ledelsens dispositioner, at de har opsagt samarbejdet om at udforme Nordeas CSR-politik, skriver Jyllands-Posten.

”Vi mener ikke, at der længere arbejdes for at have en kultur, hvor medarbejderne føler sig værdsatte, og hvor der tages hånd om medarbejdernes udvikling og employability”, siger Toni Madsen, der er formand for Kreds Nordea, til Finansforbundets nyhedsbrev Fagligt Nyt.

Kritikken fra fagforeningen går især på, at ledelsens CSR-initiativer er en spareøvelse.

”For det første er CSR ikke særlig højt på agendaen i Nordea. Banken udgiver en CSR-rapport hvert år, og vi er gode til at spare på papiret og slukke lyset, men ud over det er det begrænset, hvad der gøres i forhold til medarbejderne. Gennem de seneste år er det blevet klart for os, at den sociale dialog i Nordea bliver mere og mere udfordret”, siger Toni Madsen.

Nordeas HR-chef, Niels Gregers Hansen, siger til Jyllands-Posten, at samarbejdet med fagforeningen generelt er ”supergodt” og henviser til, at medarbejdertilfredsheden ligger på et ”stabilt, højt niveau”.

HR-chefen erkender dog, at spareplanen er gået ud over samarbejdet.    

”Det er da klart, at hvis alting peger med pilen opad, og bundlinjen og kundetilfredsheden stiger, som vi så for nogle år siden – så er dialogerne nemmere, fordi råderummet er større. Men på trods af alt det, vi er på vej igennem, vil jeg gerne gentage, at vi har et solidt samarbejde med fagforeningen”, siger Niels Gregers Hansen til morgenavisen.

Omkostningerne i Nordea skal i henhold til spareplanen barberes ned med 6,7 milliarder kroner, heraf anslået 1,8 milliarder kroner i Danmark.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere