Nordea: Sådan sætter du penge i verdensmålene

Hvis vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling, så er det vigtigt, at vi hver især tænker over, hvor vi placerer vores penge. Det mener Nordeas investeringsdirektør, Eric Pederesen, som kommer med tre gode råd til bæredygtige investeringer.

Den private sektor kan spille en vigtig rolle som udviklings- og investeringspartner i de 17 verdensmål. Og den finansielle sektor er allerede godt i gang med at satse på bæredygtighed, mener Nordeas investeringsdirektør, Eric Pederensen. Arkivfoto. .

01.05.2018

CSR.dk

Ikke nok med at spise økologisk, bruge færre plastikposer og drikke fairtrade-kaffe, så kan vi også påvirke verden i en mere bæredygtig retning ved at vælge, hvor vi placerer vores penge.

Det mener direktør i Norda Invest og formand for Investering Danmark, Eric Pedersen.

I et debatindlæg på altinget.dk, kommer han derfor med tre gode råd til, hvordan vi som investorer kan bidrage til at få realiseret FN’s 2030 agenda og de 17 verdensmål.

Tre gode råd til privatinvestorer

1. Invester i virksomheder i mindre udviklede lande, der har særligt fokus på bæredygtighed.
Selvom verdensmålene ikke er specifikt rettet mod fattige lande, vil man ifølge investeringsdirektøren få mest valuta for ens investering her. ”Dårlige livsvilkår, miljøproblemer og så videre rammer hårdere i de lande, hvor ressourcerne er knappe, så derfor kan der også være flere ”lette” gevinster at hente,” skriver han.

2. Invester i virksomheder globalt, som har en klar politik for håndtering af verdensmålene eller på andre måder udmærker sig i forhold til bæredygtighed. 
Gennem disse investeringer kan man ifølge Eric Pedersen være med til at skubbe både mindre og større multinationale virksomheder i den bæredygtige retning. ”Simpelthen ved at give de virksomheder, der går forrest, lettere adgang til kapital, end dem der sidder fast i fortiden, skriver han”.

3. Målret investeringer til virksomheder, der arbejder med teknologier, der kan forebygge eller afhjælpe blandt andet klima- og miljøproblemer.
Her er det især verdensmål 3,6,7 og 13, som handler om klima og miljø, man direkte adresserer. Men disse mål er også en basal forudsætning for opfyldelsen af alle de andre, mener han.

Overvægten af de danske pensionskasser investerer allerede i dag på en eller flere af de ovenstående måder. Eric Pedersen påpeger desuden, at nødvendige processer og produkter er tilgængelige – både for de store pengetanke og for os andre almindelige opsparere, skriver han.


-JJK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online