26.09.2013  |  Klima, miljø og energi

Nordisk Råd tager temperaturen på Nordens bæredygtighed

En ny database samler information om alle de nordiske lande og viser derved hvilket nordisk land, der er mest bæredygtigt.

Hvilket nordisk land er mest bæredygtigt? Det har Nordisk Råd sat sig for at finde ud af med en database, der samler information om landene i Norden. Med norden.org/sdindicators vil Nordisk Råd vise, hvor der er plads til forbedringer inden for bæredygtighed.

Læs også: Dansk børnetøj nomineret til Nordisk Råds natur- og miljøpris

Dagfinn Høybråten, der er generalsekretær i Nordisk Ministerråd udtaler om initiativet:

”Vi er kommet langt i Norden, når det gælder bæredygtighed, men ikke langt nok. Vi kan og bør gøre mere. Bæredygtig udvikling er en hovedprioritet i det nordiske samarbejde og en række ministre er involveret i arbejdet. Vi arbejder ikke mindst med at sikre den nordiske velfærdsmodel og styrke grøn vækst i Norden og her giver den nye datasamling gode redskaber”.

Læs også: Nordisk Ministerråd sætter fokus på grøn vækst

Den nye database er et led i strategien for det nordiske samarbejde inden for bæredygtighed og vil løbende måle de nordiske landes bæredygtighed. Strategien fokuserer blandt andet på klimaudfordringer samt bæredygtigt forbrug og produktion.

Læs mere her.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere