03.05.2017  |  Klima, miljø og energi

NorthSide sætter nye mål for plastgenanvendelse

Når NorthSide festivalen fra den 9. til den 11. juni slår dørene op, er det med ambitioner om at genanvende endnu mere plast end tidligere - og festivalgæsterne hjælper gerne til.

I løbet af de seneste tre år er mængden af sorteret affald på NortSide-festivalen steget, og sidste år blev 76 procent af al affald sorteret til genanvendelse. Heraf var 2,5 tons PP-plast, der er særlig velegnet til genanvendelse, fra ølkrus og kander.

I år har festivalen så planer om at øge sorteringsprocenten til 80 procent, hvorfor man nu søsætter et lukket kredsløbsprojekt, der skal sikre, at plasten vender tilbage til NorthSide i 2018, men som nye plastprodukter.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Vaskeanlæg skal hjælpe med plastgenanvendelse

Ifølge Anne Jensen, der er ansvarlig for bæredygtighed hos NorthSide, er det vigtigt at gå foran i kampen mod et bedre miljø:

”Som en festival, der insisterer på at gå forrest, ønsker vi at være med til at flytte på folks syn og vaner, og når vi sammen med vores gæster og samarbejdspartnere kan gøre en forskel for miljøet omkring os, så er det stort”, siger hun.

For at skabe et lukket kredsløb har man hos NorthSide tænkt sig at kigge ud over landegrænserne og undersøge genanvendelse i hele Europa. Det gør man blandt andet for at finde ud af, hvordan man bedst håndterer indsamlet og sorteret plast, så mest muligt kan blive genanvendt.

Miljø- og Fødevareministeriet bakker op om projekt
Selvom vi i Danmark er langt fremme, når det kommer til plastgenanvendelse, er der imidlertid stadig udfordringer med genanvendelse af beskidt plast, hvorfor det er af stor betydning for NorthSide, at Miljø- og Fødevareministeriet bakker op om projektet:

”Projektet sigter højt, fordi vi vil indsamle og genanvende plast til fødevarer, som ligger absolut øverst i plast-hierarkiet og derfor kræver særlig opmærksomhed, når det skal genanvendes”, siger Frank Jensen, der er Projektleder i Miljøstyrelsen og fortsætter:

”Ofte når man genanvender plast bliver det til en lavere kvalitet end det oprindelige. Projektet her undersøger, hvordan man kan genanvende i en cirkulær recycling-proces, som i princippet kan gentages i det uendelige”, siger han.

Læs også: Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Også festivalgæsterne på NorthSide er interesserede i festivalens arbejde med bæredygtighed. Ifølge Epinion mener 87 procent af gæsterne, at det er vigtigt, at NorthSide arbejder med affaldssortering, genanvendelse og økologi.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere