03.05.2017 | Klima, miljø og energi
NorthSide sætter nye mål for plastgenanvendelse
Når NorthSide festivalen fra den 9. til den 11. juni slår dørene op, er det med ambitioner om at genanvende endnu mere plast end tidligere - og festivalgæsterne hjælper gerne til.
Ifølge en rundspørge foretaget af Epinion mener 87 procent af festivalgæsterne, at det er vigtigt, at NorthSide arbejder med affaldssortering, genanvendelse og økologi. Foto: NorthSide Festival/Daniel Fjord
I løbet af de seneste tre år er mængden af sorteret affald på NortSide-festivalen steget, og sidste år blev 76 procent af al affald sorteret til genanvendelse. Heraf var 2,5 tons PP-plast, der er særlig velegnet til genanvendelse, fra ølkrus og kander.
I år har festivalen så planer om at øge sorteringsprocenten til 80 procent, hvorfor man nu søsætter et lukket kredsløbsprojekt, der skal sikre, at plasten vender tilbage til NorthSide i 2018, men som nye plastprodukter.
Læs også: Vaskeanlæg skal hjælpe med plastgenanvendelse
Ifølge Anne Jensen, der er ansvarlig for bæredygtighed hos NorthSide, er det vigtigt at gå foran i kampen mod et bedre miljø:
”Som en festival, der insisterer på at gå forrest, ønsker vi at være med til at flytte på folks syn og vaner, og når vi sammen med vores gæster og samarbejdspartnere kan gøre en forskel for miljøet omkring os, så er det stort”, siger hun.
For at skabe et lukket kredsløb har man hos NorthSide tænkt sig at kigge ud over landegrænserne og undersøge genanvendelse i hele Europa. Det gør man blandt andet for at finde ud af, hvordan man bedst håndterer indsamlet og sorteret plast, så mest muligt kan blive genanvendt.
Miljø- og Fødevareministeriet bakker op om projekt
Selvom vi i Danmark er langt fremme, når det kommer til plastgenanvendelse, er der imidlertid stadig udfordringer med genanvendelse af beskidt plast, hvorfor det er af stor betydning for NorthSide, at Miljø- og Fødevareministeriet bakker op om projektet:
”Projektet sigter højt, fordi vi vil indsamle og genanvende plast til fødevarer, som ligger absolut øverst i plast-hierarkiet og derfor kræver særlig opmærksomhed, når det skal genanvendes”, siger Frank Jensen, der er Projektleder i Miljøstyrelsen og fortsætter:
”Ofte når man genanvender plast bliver det til en lavere kvalitet end det oprindelige. Projektet her undersøger, hvordan man kan genanvende i en cirkulær recycling-proces, som i princippet kan gentages i det uendelige”, siger han.
Læs også: Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse
Også festivalgæsterne på NorthSide er interesserede i festivalens arbejde med bæredygtighed. Ifølge Epinion mener 87 procent af gæsterne, at det er vigtigt, at NorthSide arbejder med affaldssortering, genanvendelse og økologi.
- EL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.