12.11.2014  |  Klima, miljø og energi

Norwegian flyver sin første tur på biobrændstof

Lavprisflyselskabet Norwegian har gennemført sin første flyvning med biobrændstof i tanken, hvilket reducerede CO2-udslippet med 40 procent.

Tirsdag den 11. november gennemførte Norwegian den allerførste flyvning med biobrændstof. Det skete, da et af selskabets fly lettede fra Bergen med kurs mod Oslo med knap 50 procent biobrændstof i tanken. Det betød mere end 40 procent mindre CO2-udslip end en gennemsnitlig flyvning med almindelig brændstof.

Læs også: Scandlines’ færger skal være batteridrevne

Norwegian-flyet havde på turen et udslip på i alt 3.178 kg svarende til 40 gram CO2 per passagerkilometer, hvor ældre fly med almindeligt brændstof har et udslip på 5.786 kg svarende til 74 gram CO2 per passagerkilometer på samme strækning.

En vigtig milepæl
”I Norwegian er vi meget optaget af at gøre alt, vi kan for at gøre luftfarten mere miljøvenlig. Norwegian har som klart mål at reducere CO2-udslippet med 30 procent per passager i perioden 2008-2015. Det vigtigste miljøtiltag er nye fly, og Norwegians flyflåde er blandt de nyeste og mest miljøvenlige i Europa”, siger administrerende direktør Bjørn Kjos, der havde den norske klima- og miljøminister med om bord på flyvningen.

”Men nye fly er ikke nok. Bæredygtigt biobrændstof er også et vigtigt tiltag. Denne flyvning er derfor en vigtig milepæl i branchens fælles arbejde for at gøre bæredygtigt biobrændstof tilgængeligt for flyselskaberne”, siger Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

Gennem udvikling af ny teknologi og rammebetingelser, som skal give gode incitamenter for, at flyselskaberne skal investere i miljøvenlige alternativer, ønsker Norwegian at bidrage til at gøre luftfarten CO2-neutral før 2050, oplyser flyselskabet, der er Europas tredjestørste lavprisselskab.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere