22.09.2020  |  Supply chain

Novo Nordisks indkøb skal køre på grøn strøm

Efter 2030 kan man kun sælge til Novo Nordisk, hvis man har kan dokumentere, at man benytter 100 procent grøn energi til at producere deres produkter. Til gengæld kan man få hjælp af kæmpen fra Bagsværd til at komme derhen.

Novo Nordisks egen produktion er i dag, som det eneste globale medicinalselskab, CO2-neutral baseret på grøn energi. Men omkring 80 procent af virksomhedens CO2-udledninger ligger i scope 3 – altså leverandørkæden.

Ved at kræve vedvarende energi af leverandørerne vil Novo Nordisk ifølge egne beregninger kunne fjerne mindst 300.000 tons CO2 fra deres forsyningskæde.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Hvis man er seriøs omkring at ville være CO2-neutral og ikke have noget negativt miljøaftryk, så bliver vi nødt til at kigge på CO2-profilen på alt det, vi bringer på markedet," siger Lars Fruergaard Jørgensen til Finans

Det nye krav er en del af Novo Nordisks mål om at fjerne sin negative påvirkning af det naturlige miljø, som også indebærer et mål om at have nul CO2-udledninger fra egne aktiviteter og transport i 2030.

Læs også: Lego sætter milliarder af til bæredygtighedsboost

”Hvis det skal lade sig gøre må vi se ud over vores egen organisation og samarbejde på tværs af mange sektorer med leverandører for at accelerere omstillingen til vedvarende energi,” siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Hjælper gerne med ingen undtagelser

Novo Nordisk er fuldt ud klar over, at det for ganske mange leverandører vil forekomme et noget uoverskueligt krav. Så virksomheden tilbyder at arbejde sammen om opgaven og dele ud af egne erfaringer med at benytte vedvarende energi i alle sine aktiviteter.

Det gælder også en accept af, at det måske kan komme til at koste lidt.

"Vi er indstillet på at betale lidt mere for det i begyndelsen, men så forventer vi, fordi vi er med til at skabe et marked for en mere miljørigtig vare, at vi tiltrækker andre aktører, hvilket får prisen til at komme ned over tid," siger Lars Fruergaard Jørgensen til finans.dk

Til gengæld er der ingen vej uden om, hvis man vil være blandt virksomhedens direkte leverandører efter 2030. Hvis man ikke kan dokumentere, at ens aktiviteter er drevet af grøn energi, så er Novo Nordisk klar til at kigge andre steder hen, for at få hvad de har brug for.

Grøn energiforsyning vil blive bygget ind i de årlige leverandør-opfølgninger, hvor der skal foreligge dokumentation for, at der er indkøbt CO2-neutral energi svarende til den mængde energi, virksomheden bruger på at producere det, Novo Nordisk køber af dem.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere