05.12.2012  |  Klima, miljø og energi

Novo og Dong bliver fremhævet i international rapport

Dong og Novo Nordisks klimapartnerskab bliver nævnt som ét af ti gode eksempler på grøn innovation i rapporten Green Game-Changers, som WWF UK står bag.

Danske Dong Energy og Novo Nordisk er fremhævet som grønne rollemodeller i rapporten Green Game-Changers, som analysehuset Verdantix har udarbejdet for den britiske udgave af WWF.

Rapporten fremhæver i alt ti virksomheder og partnerskaber, som viser vejen i forhold til at skabe bæredygtige forretningsmodeller. Udover de to danske virksomheder er internationale koncerner som Hertz, Phillips, BASF og PepsiCo udråbt som grønne ”gamechangers” i rapporten.

Klimapartnerskab gav store besparelser
Rapporten betoner Dong Energy og Novo Nordisks klimapartnerskab, der blev indgået tilbage i 2007, som en ren succes.

Partnerskabet var det første af sin slags i Danmark (i dag 130) og fungerer ved, at Novo modtager rådgivning om energioptimering af Dong – hvorefter besparelserne bliver investeret i grøn energi.

Modellen har resulteret i store energibesparelser, og Green Gamechangers-rapporten fremhæver, at Novo Nordisks energiforbrug faldt med 21 procent fra 2007 til 2011, mens omsætningen i samme periode steg med 59 procent.

I gennemsnit reducerer Dongs klimapartnere deres energiforbrug med 10-15 procent.    

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere