27.07.2017  |  Klima, miljø og energi

Nu får Londons taxaer en grøn makeover

Hos den britiske virksomhed London EV Company er man i fuld gang med at give sine sorte taxaer i London en grøn makeover. Fra 2018 skal de nemlig kunne køre 110 kilometer på ren el.

Hos virksomheden London EV Company (LEVC), det tidligere The London Taxi Company, står man nu klar med en endelig version af en ny, men klassisk London-taxi, der kan køre på el.

Når den nye model, der har fået navnet TX, inden længe går i produktion, vil den kunne transportere Londons travle mennesker 110 kilometer på ren eldrift, skriver Edie.net.

Bilen har dog en samlet rækkevidde på over 640 kilometer, hvis man tilslutter benzindelen, som bilen også er udstyret med.

Læs også: London sætter (mere) genbrug på dagsordenen

Vil forbedre infrastrukturen for elektriske køretøjer
Produktionen af bilerne vil finde sted i en ny fabrik i Coventry og har allerede modtaget en ordre på 225 biler fra det engelske taxa-firma RMC, skriver Edie.net. Bilerne skal stå klar i løbet af 2018.

Derudover vil The London EV Company i samarbejde med de lokale myndigheder i Storbritannien forbedre infrastrukturen for elektriske køretøjer ved at opføre mindst 150 hurtige ladestationer inden 2018 og 300 stationer inden 2020.'

Læs også: Gatwick laver affald til energi på stedet

Fra den 1. januar 2018 har Transport for Londons (TfL) vedtaget, at alle nye, sorte taxaer skal være lovpligtige elektriske modeller. Vedtagelsen sker på baggrund tal fra TfL, der viser, at alle sorte taxaer i London er ansvarlige for cirka 15 procent af gasudledningen.

Også Londons borgmester, Sadiq Khan, har lovet at forbedre Londons luftkvalitet ved at foretage en hurtig udfasning af dieselbusser og taxier, skriver Edie.net. Det forventes dog, at de nye taxaer vil overholde borgmesterens vision, selvom de også er udstyret med en benzinmotor.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere