Ny aftale skal skabe grøn vækst i udviklingslande

I et nyt banebrydende offentligt/privat samarbejde har en række institutionelle investorer og IFU på statens vegne indgået en milliardaftale, der skal skabe grøn vækst i udviklingslande.

Staten, IFU og en række institutionelle investorer har etableret Klimainvesteringsfonden, der via forretningsmæssige investeringer i udviklings- og vækstlande skal bidrage til at reducere den globale opvarmning og fremme salget af dansk klimateknologi..

15.01.2014

CSR.dk

"Jeg er stolt af, at vi i dag kan præsentere en aftale med en række private investorer. Hvis vi skal nå målet om at mobilisere 100 milliarder USD årligt fra 2020, er det helt afgørende, at vi får den private sektor engageret i klimadagsordenen", siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard..

Pensionsselskaberne PensionDanmark, PKA, Pædagogernes Pensionskasse samt Dansk Vækstkapital og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) indgik i går en aftale om at indskyde i alt 1,2 milliarder kroner i Klimainvesteringsfonden, der forventes at medvirke til investeringer for otte-ni milliarder kroner i udviklings- og vækstlande. 

Aftalen og investeringen skal gå på at skabe grøn vækst i udviklingslande og bidrage til at nå målet fra klimatopmødet i København i 2009 om mobilisering af 100 milliarder USD årligt fra 2020 til klimainvesteringer i udviklingslande.

Læs også: COP19: Investorerne har brug for klare signaler

”Der er med denne aftale mellem regeringen, pensionskasserne, Dansk Vækstkapital og IFU tale om en win-win-win indsats, hvor vi bidrager til vækst og beskæftigelse i udviklingslandene, bekæmper klimaforandringerne og samtidig giver dansk erhvervsliv bedre muligheder på nye og svære markeder”, siger udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen.

Danmark har derved lagt sig i spidsen for arbejdet med at mobilisere klimafinansiering, der er afgørende for at sikre den nødvendige grønne omstilling i udviklingslandene og reducere den globale opvarmning.

”Med dette initiativ går Danmark forrest i forhold til at støtte grøn omstilling i udviklingslandene, hvilket kan bidrage til at reducere den globale opvarmning og forhåbentlig være en inspiration for andre”, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Læs også: Fire grunde til at verden aldrig får en bindende klimaaftale

Fonden skal via projektinvesteringer i udviklings- og vækstlande bidrage til at reducere den globale opvarmning og fremme salget af dansk klimateknologi.

Det forventes endvidere, at Klimainvesteringsfonden kan bidrage til, at mindre og mellemstore danske virksomheder kan få adgang til nye lande og markeder enten direkte eller som underleverandører til større klimaprojekter.   

Klimainvesteringsfonden kan investere i projekter, der direkte eller indirekte medvirker til at reducere udledningen af drivhusgasser, og i alle såkaldte DAC-lande. Geografisk dækker fonden dermed stort set samtlige lande i Latinamerika og Afrika, hovedparten af landene i Asien og nogle få lande i Europa.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle