23.04.2021 | Medarbejder
Ny bestyrelse i Global Compact Network Denmark
Indhold fra partner Hvad er dette?
Global Compact Network Denmark byder velkommen til seks nye bestyrelsesmedlemmer og udvider dermed bestyrelsen fra 10 til 12 medlemmer på generalforsamlingen 22. april.
Global Compact Network Denmarks årlige generalforsamling fandt sted i går, og trods Covid-19 betingede endnu et online event, var det en fornøjelse at se over 110 repræsentanter fra medlemsvirksomheder og -organisationer på de små firkantede ruder på Zoom.
Som ved sidste års generalforsamlingen førte Marianne Granhøj fra Kromann Reumert an som dirigent, og Daniel Jepsen fra Dansk Industri gennemgik årsregnskabet for 2020 og budget for 2021. Rasmus Skov fra Ørsted kunne for første gang præsentere formandens beretning, efter han sidste år blev valgt som bestyrelsesformand for GCDK.
Rasmus Skov kunne fortælle, at der fortsat er stor tilslutning til netværket, og GCDK har fået 76 nye medlemsvirksomheder og -organisationer siden sidste års generalforsamling:
Det er en tydelig indikation om, at interessen for at arbejde med samfundsansvar og bæredygtighed er stigende.
Til generalforsamlingen blev det desuden besluttet at øremærke to bestyrelsesposter til repræsentanter fra SMV’er og således udvide bestyrelsens størrelse fra 10 til 12 poster.
SMV’erne har det største vækstpotentiale og et bredere perspektiv end de større virksomheder. Jeg synes, det er ekstremt værdiskabende for de snakke, vi har i bestyrelsen. De bidrag SMV’erne kommer med er fuldstændig afgørende for, at vi får talt alles sag.
Sådan lød det fra bestyrelsesformanden.
En ny og større bestyrelse
Efter tre runder med afstemninger kunne vi endelig præsentere GCDKs nye bestyrelsesmedlemmer, der nu kridter skoene og gør klar til at arbejde med den strategiske retning for netværket, sætte deres præg på udviklingen af danske virksomheders samfundsansvar og sikre en stærk forankring af Global Compacts Ti Principper i det danske erhvervsliv. Læs mere.
Klima, miljø og energi

Ny statusrapport: De nordiske virksomheders arbejde med bæredygtighed og verdensmål
Vi er nået halvvejs på vejen for at opnå verdensmålene – men der er stadig meget lang vej, før vi er i mål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny case-samling: Sådan kan virksomheder engagere underleverandører for at nå ambitiøse klimamål
UN Global Compact Network Denmark udgiver nu en case-samling med gode eksempler på, hvordan man kan engagere underleverandører for at nå ambitiøse klimamål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

CEO Statement from Danish Businesses
CEO Statement from Danish Businesses to stand together globally with high ambitions for a just and green transition to a net-zero future.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Finans Danmark og Global Compact Network Denmark vil drive vidensdeling om biodiversitet blandt virksomheder og banker i norden
Banker, kapitalforvaltere og virksomheder har brug for at blive klogere på, hvordan hensyn til biodiversitet kan integreres i forretningen. Derfor opretter Finans Danmark nu en nordisk netværksgruppe i samarbejde med UN Global Compact Network Denmark.
Indhold fra partner
Supply chain

SMV’ernes ESG-rapportering – den gode værdikædedialog
I takt med EU’s nye Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og de øgede rapporteringskrav for oplysninger om bæredygtighed, står også små og mellemstore virksomheder over for nye udfordringer.
Indhold fra partner
Medarbejder

Kvindernes internationale kampdag: 3 konkrete handlinger og budskaber
Sådan kan I sikre, at jeres handlinger og budskaber på Kvindernes internationale kampdag gør en forskel i en ligestillingskontekst
Indhold fra partner