19.12.2018  |  Menneskerettigheder

Men HVORDAN gør man det? Sådan helt konkret?

Ny database med konkrete eksempler giver inspiration ved at linke arbejdet med menneskerettigheder med verdensmålsindsats.

Det danske Institut for Menneskerettigheder synes, der er for langt mellem virksomhedernes arbejde med verdensmålene og deres indsats for at påvirke menneskerettigheder negativt.

Ikke at virksomhederne skal holde op med at bidrage til verdensmålenes opnåelse. De er bare bekymrede for, at respekt for menneskerettigheder – og muligheden for at ens handlinger kan påvirke dem negativt – er en integreret del af alle virksomhedens aktiviteter. Også dem som verdensmålene er inde over.

Læs også: 10-danske topledere derfor er menneskerettigheder vigtige vores virksomhed

I stedet for blot at gå rundt og være bekymrede, så er Instituttet skredet til handling. De har produceret en database med mere end 100 eksempler fra virkeligheden, som viser, hvordan konkrete virksomheder har arbejdet med konkrete menneskerettighedsspørgsmål i konkrete projekter. Oven i det kan man se hvilke verdensmål og tilhørende målsætninger, som virksomhedens handlinger er knyttet til.

Der er også andre indgange – eller måske snarere sorteringsmuligheder. Man kan søge på hver af de mest væsentlige rettigheder, man som virksomhed typiske er forbundet med, som f.eks. børnearbejde, arbejdstid og diskrimination, Eller man kan, hvis man er mest optaget af de forskellige faser i due diligence-processerne forbundet med FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv, sortere de konkrete cases efter dem. 

Den nuværende udgave af databasen er en slags beta-version, og Institut for Menneskerettigheder håber, at der kan komme noget dialog og input fra brugerne ud af den tidligere version.

Databasen finder man her.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere