05.12.2018  |  Menneskerettigheder

10 danske topledere: Derfor er menneskerettigheder vigtige for vores virksomhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

I forbindelse med 70-års jubilæet har vi stillet spørgsmålet ”hvorfor er menneskerettigheder vigtige for jer?” til topledere fra 10 Global Compact medlemsvirksomheder.

Den 10. december i år er det 70 år siden én af de vigtigste erklæringer i menneskets historie blev vedtaget: FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne. Med sine 30 artikler havde erklæringen en ambition om at skabe en verden, hvor alle mennesker kan leve et værdigt og frit liv, og 70-året giver derfor anledning til refleksion over, hvilken rolle menneskerettigheder spiller i dag.

Menneskerettigheder er én af hjørnestene i UN Global Compact’s 10 principper og i GCDK’s arbejde, og som Global Compact-medlemsvirksomhed forpligter man sig til at respektere og støtte dem i sit virke. Blandt de danske medlemsvirksomheder er der stor interesse for at samarbejde om, hvordan man gør det på den bedst mulige måde i sin virksomhed med afsæt i FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv. For selvom danske virksomheder pryder de mest kendte globale ranglister for ansvarlig forretning, og selvom Global Compact og masser af andre organisationer tilbyder brugbare værktøjer inden for området, kan menneskerettigheder være en vanskelig størrelse at arbejde med hos selv den største virksomhed.

Gennem to workshops har GCDK’s arbejdsgruppe for menneskerettigheder (som du kan tilmelde dig her) blandt andet diskuteret, hvordan man formulerer og forankrer en menneskerettighedspolitik i sin organisation samt hvordan man kortlægger en organisations negative indvirkninger på menneskerettighederne og implementerer en tilstrækkelig menneskerettigheds due diligence proces. Det har blandt andet affødt diskussioner om, hvor langt virksomhedernes ansvar rækker når det gælder om at respektere menneskerettigheder i en globaliseret verden med komplekse værdikæder.

70-året giver særlig anledning til at tage dens slags emner op til behandling. Men det giver også anledning til mere basale spørgsmål. Hvilken betydning har menneskerettigheder for virksomhederne? Og hvorfor skriver virksomhederne sig op til at arbejde med at respektere dem?

I forbindelse med 70-års jubilæet har vi stillet spørgsmålet ”hvorfor er menneskerettigheder vigtige for jer?” til topledere fra 10 Global Compact medlemsvirksomheder. Læs bl.a. svar fra Lars Fruergaard Jørgensen, Birgitte Qvist-Sørensen og Torben Möger Pedersen.

Gå til hele artiklen på Global Compact Network Denmarks hjemmeside.

Mere fra Global Compact Network Denmark

Global Compact Network Denmark

www.globalcompact.dk

FN’s Global Compact blev etableret i 2000 med en opfordring til virksomheder om at agere som en ansvarlig samfundsaktør ved at inddrage ti universelle principper på menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i strategi og drift og samtidig fremme sociale målsætninger. I dag, globalt og lokalt gennem 70+ lokale netværk, guider FN’s Global Compact virksomheder…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere