19.03.2013  |  Strategi & ledelse

Ny fond til grøn omstilling

Fra i dag kan virksomheder og organisationer søge tilskud til grøn omstilling af deres forretning.

Den grønne omstillingsfond, der er åbnet 19. marts, skal bidrage til at ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi.

Fonden rummer 40 millioner kroner, der skal understøtte forretningsudvikling, produktion, salg og markedsføring af grønne produkter. For eksempel kan virksomheder gennem fonden få tilskud til at re-designe produkter, så de i højere grad kan bestå af bæredygtige materialer, der muliggør en højere grad af genanvendelse.  

Grøn omstilling skaber forretningsmuligheder
”Grøn omstilling af danske virksomheder giver bedre miljø og grobund for nye forretningsmuligheder, der skaber eksport og arbejdspladser”, siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) og uddyber:

”Stigende råvarepriser betyder, at ressourceoptimering og evnen til at genanvende materialer er blevet centrale konkurrenceparametre. Hvis danske virksomheder skal styrke produktiviteten og konkurrenceevnen, er det afgørende, at virksomhederne reducerer ressourceforbruget. Med Grøn Omstillingsfond hjælper vi virksomheder i Danmark til at skabe en god forretning gennem ressourceoptimering”.

Fonden er en del af den grønne omstillingspakke, som regeringen og Enhedslisten afsatte midler til i forbindelse med finansloven for 2013.

Interesserede virksomheder, organisationer og offentlige institutioner kan få mere information samt søge om tilskud på www.groenomstilling.dk

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere