02.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Ny mælkekarton reducerer Arlas CO2-udslip kraftigt

Arlas nye, organiske mælkekarton skærer 20 procent af mejerigigantens CO2-udslip. Kartonens materialer består blandt andet af træ og restaffald.

Arla er på banen med Danmarks første organiske mælkekarton, der er lavet af materialer som træ og restaffald. Det skriver information.dk.

Læs også: Coca Cola lancerer plantebaseret flaske

De nye kartoner reducerer Arlas CO2-udledning med 336 tons årligt. Eller hvad der svarer til en reduktion på 20 procent i forhold til de nuværende kartoner.

”Hvert år køber danskerne 193 millioner kartoner med forskellige Arla-produkter. Så sammen med forbrugerne kan vi gøre en grøn forskel, der batter, når vi introducerer en mere bæredygtig karton. Det er vores motivation”, siger Tomas Pietrangeli, landechef i Arla Danmark.

Kartonens låg og overfladebehandling, der fremover skal produceres af fornybar plast, er de vigtigste faktorer til at reducere CO2-udledningen. De nye låg på de organiske mælkekartoner reducerer nemlig CO2-udslippet med 36 procent sammenlignet med traditionelle låg.

Læs også: Carlsberg vil udvikle selvnedbrydende flasker

Arlas økologiske enliters Harmonie-serie bliver den første til at skifte de gamle kartoner ud.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere