06.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Ny podcast skal lære danske unge om Verdensmålene

Kun få unge kender til eller engagerer sig i FNs 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor har Børnefonden taget initiativ til en ny podcast rettet mod de unge.

I en tid, hvor teenagere scroller to kilometer om dagen med deres tommelfingre på mobiltelefonen, kan det være svært at fastholde interessen og skabe engagement. Men der er ét format, som vinder indpas og vokser hver dag. Og det medie er podcast.

Læs også: Eksisterende bæredygtige løsninger skal spredes hurtigt for at nå verdensmålene

Det mener i hvert fald Børnefonden, som netop har taget initiativ til en ny podcast, som skal øge kendskabet til og engagementet i udviklingsarbejde og Verdensmål hos unge danskere i aldersgruppen 18-25 år.

En fælles podcast
Anne Smith Petersen, konstitueret ceo i Børnefonden, udtaler i en pressemeddelelse, at indholdet til podcasten skal komme fra både de unge selv og relevante virksomheder og organisationer:

”En del af podcastens redaktionelle koncept består i, at det ikke kun er os fra Børnefonden, der bidrager med ekspertudtalelser, historier og cases. I tråd med Verdensmål 17, som handler om partnerskaber, vil vi invitere andre organisationer, virksomheder og unge danskere ind for at være med og bidrage med indhold”, siger hun.

Intentionen med podcasten er, at det er en fælles platform, hvor Børnefonden påtager sig ansvaret for at tilrettelægge, producere og distribuere programmerne, forklarer Anne Smith Petersen.

Det er bl.a. emner som kvalitetsuddannelse - Verdensmål 4, ligestilling mellem kønnene -Verdensmål 5 og anstændige jobs og iværksætteri - Verdensmål 8, som den nye podcast kommer til at sætte fokus på og sætte ind i en relevant kontekst for danske unge.

Fra Verdensmål til hverdagsmål
Den nye podcast skal ikke kun tale til de unge, den skal også engagere dem til at tage del i FNs Verdensmål.

”Vi sætter sideløbende et projekt i gang, hvor danske unge får mulighed for at være med til at bestemme, hvordan Verdensmålene skal blive til hverdagsmål”, siger Anne Smith Petersen, der ser den unge målgruppe som afgørende, hvis Verdensmålene skal blive en del af hverdagen og på sigt blive indfriet.

Podcasten kommer til at få en fast vært, som er populær i den unge målgruppe, men navnet vil Børnefonden endnu ikke afsløre. Første episode af den nye podcast udkommer i løbet af sommeren, når de unge danskere har haft mulighed for at spille ind med, hvad de gerne vil høre mere om.

Læs ogsåHvor mange procent af din omsætning bidrager til verdensmålene?

Børnefonden opfordrer alle interesserede organisationer kan rette henvendelse til dets kommunikationsafdeling.

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere