08.07.2016  |  Klima, miljø og energi

Ny standard er et vigtigt skridt imod madspild

Indhold fra partner Hvad er dette?

PRESSEMEDDELELSE En ny banebrydende, global standard imod madspild blev lanceret i København under 3GF-topmødet (Global Green Growth Forum).

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, har i de seneste tre år været et aktiv medlem af styregruppen under World Resource Institute (WRI), som har udviklet standarden som et redskab, der kan bruges af alle led i fødevare-værdikæden imod madspild fra jord til bord.

Nestlé er meget begejstret for den nye Food Loss and Waste Accounting and Reporting Standard og mener, at den kan få vidtrækkende betydning:

”Vi ser klart denne standard som et vigtigt og ikke mindst globalt skridt imod madspild. Standarden er enestående, fordi den sætter klare mål og er fuldt transparent. Men måske vigtigst af alt, så er den enestående som et redskab, hvor man kan måle sine fremskridt. Det, som man kan måle, kan man også gøre noget ved. Selv om vi i Nestlé er langt fremme i kampen imod madspild, kan vi bestemt bruge redskabet til at forbedre os i hele vores værdikæde,” siger Michiel Kernkamp, Nestlé Nordic Market Head (nordisk chef for Nestlé).

Som den førende virksomhed inden for ernæring, sundhed og velvære har Nestlé forpligtet sig til at spille en endnu større rolle fremover i kampen imod madspild. Nestlés indsats vil ikke alene have en indlysende positiv effekt på virksomheden selv, fordi Nestlé har brug for gode råvarer til sin produktion, men også en positiv effekt på udviklingen af verdens landdistrikter, bevarelsen af verdens vandressourcer og fødevaresikkerheden. Dette vil ske i tråd med Nestlés CSR-program, som hedder Creating Shared Value (CSV). Se vedlagte summary.

Information til forbrugerne om de rette portionsstørrelser er et af Nestlés initiativer til at forbedre folkesundheden i verden og på samme tid reducere madspild. Initiativet hedder Nestlé Portion Guidance og er et frivilligt initiativ, som er skabt for at forene internationale ernæringsråd og den information, som findes på Nestlés produkter i forretningerne.

“I mange år har forbrugerne ikke fået et tilstrækkeligt overblik over, hvilken mængde af et givent produkt, som er rigtigt at spise for den enkelte. Det er vi nødt til at ændre. Nestlé har forpligtet sig til at informere om de rette portionsstørrelser, hvad enten det drejer sig om et stykke chokolade eller en portion fuldkorns-morgenmad. Der er selvfølgelig fordele ved at tilberede og spise den rette mængde – både i forhold til madspild og i forhold til sundhed,” siger Michiel Kernkamp.

Også i produktionen har Nestlé opnået mange forbedringer. Siden 2005 har Nestlés 436 fabrikker i verden reduceret spildet med 62 % (waste for disposal), og ved udgangen af 2015 har 105 fabrikker (det er 22% af Nestlés samlede antal) slet ikke haft spild. Nestlé har inden 2020 forpligtet sig til, at alle fabrikker skal være zero waste for disposal.

”Med brug af den nye FLW Accounting and Reporting Standard vil vi nu yderligere optimere vores indsats imod madspild. Under vores koncernchef Paul Bulckes lederskab blev Champions 12.3-koalitionen lanceret tidligere i år sammen med WRI, og vi vil sammen yderligere udbrede standarden, hvor vi kan. Det bliver
bl.a. i Consumer Goods Forum, der repræsenterer flere end 400 af verdens største forhandlere og producenter fra mere end 70 lande,” siger Michiel Kernkamp.

Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371

_________________________________________
Nestlé er verdens største producent af fødevarer og drikke og omsætter på verdensplan for ca. 600 mia. kr. årligt. Selskabet har 340.000 ansatte. Nestlé producerer og sælger kendte mærker som fx Nescafé, Nespresso, Nesquik, KitKat, Smarties, After Eight, Fitness, Cheerios og meget mere.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere