26.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Ny standard skal gøre virksomheder klar til klimaforandringer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Klimaforandringer er en realitet. Derfor er det afgørende for virksomheder at vurdere, hvilke risici ændringerne i klimaet kan medføre for forretningen. En ny standard skal hjælpe virksomheder med at tilpasse forretningen til fremtiden.

Undersøgelser viser, at nogle af verdens største virksomheder vurderer at klimaforandringer kan have en negativ økonomisk indvirkning på deres forretning. Ekstremt vejr, stigende temperaturer og drivhusgasser er alle sammen aspekter af de klimaændringer, der er over os.

Forandringerne kan have store konsekvenser for virksomheders drift, og det er derfor afgørende, at virksomheder tager stilling til den trussel, klimaet kan være. Store og uforudsete skift i vejr eller temperatur kan have signifikant indflydelse på virksomheders bundlinje. Hvis virksomheder ikke er forberedt, kan det betyde store skader eller afbrydelser i arbejdet.

- Beslutninger i virksomheder tages på baggrund af risici og muligheder, og klimapåvirkning skal tænkes ind i disse beslutninger. Ved at tænke klimapåvirkning ind i al strategi og planlægning vil virksomheder blive mere robuste, siger Jesper Lauridsen, der er ansvarlig for Dansk Standards udvalg for miljøledelse.

ISO 14090Tilpasning til klimaændringer – Principper, krav og retningslinjer, er den første i en række af ISO standarder omhandlende virksomheders tilpasning til klimaforandringer.

- Standarden hjælper virksomhederne til at identificere og håndtere risici, samt gribe de muligheder som klimaændringerne også kan medføre, siger Jesper Lauridsen.

Virksomheder bliver i stand til systematisk at overveje tilpasningen til klimaændringer i implementeringen af strategier, planlægning og aktiviteter. Standarden er nyttig for alle slags organisationer, og er et led i at understøtte og bidrage til FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling.

Læs mere om den nye standard og køb den i vores webshop

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

https://www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed. Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere