14.12.2015  |  Medarbejder

Ny undersøgelse: medarbejdere siger op på grund af dårlig ledelse

Knap hver anden af HK/Privats medlemmer har forladt et job grundet en dårlig chef. Fagforeningens næstformand kræver bedre lederuddannelser.

Epinion har lavet en ny undersøgelse, som viser, at det ofte skyldes dårlig ledelse, når en medarbejder siger op. Hele 44 procent af 1.269 adspurgte medlemmer af fagforeningen HK/Privat svarer i undersøgelsen, at de på et tidspunkt har skiftet job på grund af en dårlig leder. Det skriver Avisen.dk.

Læs også: Chefen skyld i dårligt psykisk arbejdsmiljø

Næstformand i HK/Privat, Marianne Vind, mener, at problemet ligger hos lederne – de simpelthen ikke er dygtige nok. Hun er direkte rystet og håber, at erhvervslivet vil reagere på undersøgelsen:

”Jeg håber, erhvervslivet vil se undersøgelsens resultater som et larmende wake-up call og gøre noget ved det. For eksempel ved at sørge for, at virksomhedernes ledere tager en lederuddannelse, så de kan leve op til deres titel og ansvar”, siger næstformanden til Avisen.dk.

Undersøgelsen viser yderligere, at næsten hver femte af de adspurgte, 18 procent, føler, at de har en dårlig eller meget dårlig nærmeste leder.

Anerkendelsen mangler
Det er dog ikke alle, den nye undersøgelse kommer bag på. I Videnscenter for Arbejdsmiljø overrasker det ikke, at så mange har skiftet stilling grundet problemer med chefen. Seniorforsker og ph.d. Thomas Clausen har forsket i sammenhængen mellem ledelse og psykisk arbejdsmiljø. Han peger på, at der i dag bliver stillet store krav til ledere.

Særligt ledernes sociale egenskaber er vigtige for et godt arbejdsmiljø.

Læs også: Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

”Det handler om, hvordan man samarbejder, og om medarbejderne oplever, at der er retfærdighed og gennemsigtighed på arbejdspladsen. Rosende ord, anerkendelse og et klap på skulderen er vigtigt for folk. Det gør også, at man bliver mere modtagelig over for kritik, når det er berettiget”, siger Thomas Clausen.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere