02.05.2012  |  Klima, miljø og energi

Ny vejledning gør energiplanlægningen nemmere

Energistyrelsen udsender en ny vejledning, som skal gøre den strategiske energiplanlægning i kommunerne nemmere.

Om vejledningen

Den nye vejledning består af en metodebeskrivelse og en ”kogebog”, som trin for trin viser, hvordan kommunen kan indhente data eller anvende nøgletal. Samlet giver vejledningen retningslinjer til opgørelse af:

· Det nuværende energiforbrug og den nuværende energiforsyning
· Fremskrivning af energibehov og energiforsyning
· Energibesparelsespotentiale
· Potentialer for udnyttelse af lokale energikilder

Ud over at give anvisninger på hvordan data konkret indhentes, er målet med vejledningen at sikre en ensartethed i de kommunale kortlægninger så sammenligneligheden og fremme af koordinering af energiplanlægning på tværs af kommunegrænser lettes.

Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning, der skal gøre energiplanlægningen nemmere i kommunerne. Vejledningen indeholder blandt andet anvisninger på, hvordan import og eksport af el og fjervarme over kommunegrænsen kan håndteres i kommunens energi- og CO2-regnskaber.

Når en kommune eksempelvis ønsker at vurdere, hvilke konsekvenser kommunens energiforbrug vil have for brændselsforbruget og CO2-udledningen, er det vigtigt, at alle afledte konsekvenser bliver indregnet. Hvordan det kan gøres, bliver beskrevet nærmere i vejledningen.

I Energiaftalen fra 22. marts 2012 er der afsat en pulje på i alt 19 millioner kroner for perioden 2013 til 2015 til at fremme partnerskaber om strategisk energiplanlægning. Puljen vil blandt andet kunne give tilskud til at afprøve elementer af den nye vejledning, oplyser Energistyrelsen.

Det er frivilligt for kommunerne om de vil udarbejde strategiske energiplaner, ligesom det er frivilligt, om kommunerne vil følge de kortlægningsmetoder, der er anbefalet i vejledningen.

- OWG

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere