26.02.2013  |  Klima, miljø og energi

Nykredit lancerer ambitiøs klimaindsats

Nykredit og SE Big Blue har netop indgået klimapartnerskab. Et af Nykredits ambitiøse mål er at nedsætte virksomhedens CO2-udledning med 65 procent, men også kunderne vil mærke en forskel.

Nykredits klimainitiativ

  • Udgangspunktet for Nykredits nye strategi er Folketingets energiaftale fra foråret 2012, som lægger op til en øget indsats for energibesparelser ikke mindst i bygninger.
  • Nykredit er det første finansieringsinstitut, som det sydjyske energiselskab SE har indgået et klimapartnerskab med.
  • SE skal rådgive om, hvordan Nykredit giver energiteknisk rådgivning til kunderne.
  • Nykredit er åben over for også at samarbejde med andre energiselskaber.

Kreditinstituttet Nykredit har netop besluttet at indgå et klimapartnerskab med SE Big Blue. Aftalen er et gennembrud for strategiske klimasamarbejder, der bidrager til landets omstilling til vedvarende energi og samtidig gavner virksomhedens egen bundlinje.

Nykredit har et mål om at nedsætte virksomhedens egen CO2-udledning med 65 procent inden 2020; men mindst lige så ambitiøst er det, at Nykredit vil begynde at tale med kunderne om energieffektivisering.

Koncerndirektør Bente Overgaard, der har ansvar for klima, miljø og ejendomme, siger til Erhvervsmagasinet CSR:

Solfangere på tagene
"Vi forventer os en del af samarbejdet med SE, som har mange ideer til, hvordan vi kan energieffektivisere vores ejendomme, vores it-forbrug og vores transport. I forhold til kunderne vil SE også give os nogle indspark til, hvordan vi kan komme i dialog om energieffektiviseringer".

Nykredit ejer 150.000 kvadratmeter ejendomme i hele landet. I følge Bente Overgaard skal Nykredit i gang med at omlægge til vedvarende energi. Energiforbruget skal måles og omlægges og huse med flade tage skal have solfangere.

Ikke tekniske eksperter
Koncerndirektøren vil bruge SE til at uddanne medarbejderne, så de bedre kan rådgive kunderne:

 "Vi ansatte skal ikke være tekniske eksperter, men vi skal vide mere om miljø og klima, så vi er i stand til at afdække og vække et behov hos de kunder, vi er i dialog med. Vi skal italesætte energieffektivitet, for vi ved, at huse, der er energioptimerede, er nemmere at omsætte. På markedspladsen for boliger er energioptimerede boliger efterspurgte", siger Bente Overgaard. 

 Første finansielle virksomhed
Nykredit er den første finansielle virksomhed, som sydjyske SE Big Blue indgår klimapartnerskab med.

Aftalen er i følge SE et væsentligt skridt for selskabet, der har som mål at blive markedsledende inden for strategisk energirådgivning og transport. Koncerndirektør i SE Niels Duedahl siger:

"Det strategiske partnerskab med Nykredit skubber for alvor til den vigtige nationale omstilling mod mere vedvarende energi. Det er afgørende, at energi- og klimaoptimering går hånd i hånd med besparelser for den enkelte virksomhed".

Partnerskabet med Nykredit er SE Big Blues første med en finansiel virksomhed.

Læs på Nykredit.dk Klimamål for Nykredits CO2-udledning og forretning

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere