29.10.2013  |  Strategi & ledelse

Nyt businessnetværk tror på den grønne omstilling

I dag lanceres et nyt dansk businessnetværk bestående af store danske virksomheder, der vil arbejde for en ambitiøs klimapolitik i EU.

Nydannet netværk af danske erhvervsledere – der sammen med klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i dag lancerer en dansk gren af EU Green Growth Business Platform – mener, at en ambitiøs og langsigtet klimapolitik i EU vil skabe arbejdspladser, styrke konkurrenceevnen og bringe EU frem i forreste linje i kampen mod klimaforandringerne.

Læs også: Danmark vinder WWFs mest anerkendte pris

Tolv af landets største virksomheder mødes i dag i Bruxelles med klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard til en uformel drøftelse af EU’s 2030-ramme for klima- og energipolitikken. Mødet er samtidig startskuddet for dannelsen af en dansk gren af det uformelle europæiske netværk EU Green Growth Business Platform, der på tværs af medlemslandende samler klimavenlige virksomheder, som alle peger på behovet for en ambitiøs grøn omstilling i EU.

Læs også: Crowne Plaza-direktør får plads i VFSA

Netværkets oprettelse sker i forlængelse af topmødet Green Growth Summit, hvor 150 europæiske erhvervsledere, kommissærer, ministre og europaparlamentarikere samles for at debattere, hvordan bekæmpelsen af klimaforandringer kan gå hånd i hånd med grøn omstilling og økonomisk vækst.

De danske virksomheder bag initiativet er:

Danfoss, Dong Energy, Grundfos, Vestas, Novozymes, Rockwool, Siemens Danmark, Velux, Kamstrup, SE, Scanenergi og Clever.

-MH

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere