04.07.2022  |  Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt

Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.

Nefco, et grønt finansieringsinstitut ejet af de nordiske lande, lancerer nu Nefco Green Recovery Programme for Ukraine - et nyt program for at bane vejen for grøn genopbygning af det krigshærgede Ukraine. Programmet skal yde økonomisk og teknisk bistand til ukrainske kommuner for at sikre, at genopbygningen foregår på en miljøvenlig og bæredygtig måde. En anden vigtig målsætning er at støtte kommunerne i at tage imod det store antal internt fordrevne Ukrainere og udforme lokale grønne genopretningsplaner med nordisk bistand.

Den russiske invasion har haft voldsomme konsekvenser for den ukrainske befolkning og landets infrastruktur og miljø. Målet med Nefco Green Recovery Programme for Ukraine er at samle midler fra nordiske, europæiske og internationale bidragsydere og institutioner og iværksætte en langsigtet indsats for grøn genopbygning af Ukraine. Programmet skal samarbejde direkte med de ukrainske kommuner om bæredygtig genopretning af de ødelæggelser, som den russiske invasion af Ukraine har medført.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nefco har allerede indledt forberedelserne til de første genopretningsprojekter sammen med institutionens omfattende netværk af samarbejdspartnere i de ukrainske kommuner.

Omkring 10 års samarbejde mellem Nefco og over hundrede ukrainske kommuner om finansiering og implementering af projekter om energieffektivitet, fjernvarme og andre kommunale services giver Nefco en unik position i arbejdet med at støtte op om genopbygningen og bistå de ukrainske kommuner i håndteringen af de miljøudfordringer, de står over for.

Læs også: Hjælp til grøn omstilling er populær

”Med vores specifikke indsigt i ukrainske forhold og 100% fokus på grøn finansiering er Nefco særdeles godt positioneret i forhold til at katalysere den grønne genopbygning og understøtte bæredygtig samfundsudvikling i Ukraine. Vi er sikre på, at vi sammen med vores nordiske ejere og med Nordens store kapacitet på miljøområdet kan bidrage til en positiv udvikling for det ukrainske folk, samfund og miljø,” siger Nefcos administrerende direktør, Trond Moe.

Lige nu består arbejdet bl.a. i dialog med en række potentielle bidragsydere, inklusive EU og de nordiske regeringer. De første projekter i Ukraine forventes påbegyndt inden udgangen af 2022.

Vil man vide mere om Nefco Green Recovery Programme for Ukraine, skal man besøge www.greenrecoveryukraine.org.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere