24.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Finanssektoren vil gøre sig selv mere bæredygtig

Finans Danmark opretter nu et rådgivende forum, som skal komme med anbefalinger til, hvordan finanssektoren og samfundsøkonomien kan blive mere bæredygtig.

Finanssektoren og samfundsøkonomien skal med på vognen og omstilles i en mere bæredygtig retning.

Det mener lobbyforeningen for banker, realkreditinstitutter og investeringsforeninger Finans Danmark i hvert fald. Derfor lancerede de onsdag det nye tiltag ”Forum for bæredygtig Finans”.

Læs også: Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

Det skriver FinansWatch.

Konkret er der tale om et rådgivende forum, der skal komme med anbefalinger til, hvordan finanssektoren og samfundsøkonomien kan omstilles i en mere bæredygtig retning.

"Den finansielle sektor er en vital del af vores samfundsstruktur. Derfor er det helt afgørende, at den bliver en proaktiv medspiller i kampen for en bæredygtig og grøn omstilling. Min forventning til arbejdet er, at vi i fællesskab og på tværs af sektorerne kommer frem til en række anbefalinger, der kan hjælpe i transformationen til en bæredygtig omstilling af økonomien”, siger den kommende formand for forummet Anders Eldrup, der er tidligere topchef for Dong samt tidligere departementschef i Finansministeriet.

Skal arbejde med FN’s verdensmål og Paris-aftalen
Finans Danmarks målsætning er at bidrage til arbejdet med at realisere FN’s verdensmål og EU's plan for udmøntningen af Paris-aftalen om at reducere CO2-udslippet, lyder det i en pressemeddelelse fra lobbyforeningen, hvor adm. direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, også sætter ord på planerne.

"Finanssektoren har som en vigtig del af samfundet et medansvar for, at vi i fællesskab sikrer et bedre klima og miljø. Den opgave tager vi seriøst. Derfor er jeg glad for, at vi har samlet en lang række stærke virksomheder og eksperter, som sammen med finanssektoren skal se på mulighederne”, udtaler han og fortsætter:

"Vi vil som finanssektor gerne bidrage til en grøn og bæredygtig fremtid. Vi spiller en vigtig rolle i omstillingen af samfundsøkonomien; fra kapitalforvalternes produktudvikling, investeringsproces og aktivt ejerskab over distribution og rådgivningsproces til kreditinstitutternes udlåns - og finansieringsvirksomhed”.

Læs også: Ikke så meget hokuspokus i TCFD

Udover formand Anders Eldrup får forummet også deltagelse af blandt andre Connie Hedegaard, der er tidligere klimakommissær i EU, og professor Peter Birch Sørensen, der indtil for nylig var formand for regeringens såkaldt Klimaråd.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere