01.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal samle shippingbranchen om at nå målene i Paris-aftalen

Hvis shipping-industrien skal nå sine klimamål, bliver virksomhederne nødt til at samarbejde, udtaler direktør i D/S Norden.

Det danske rederi D/S Norden har udviklet et initiativ kaldet Sea Cargo Charter. Initiativet har til formål at oversætte kravene i Paris-aftalen til konkrete mål for shipping-industrien.

Det skriver Børsen Bæredygtig.

Sea Cargo Charter er i overensstemmelse med International Maritime Organization’s (IMO) politikker og ambitioner, herunder at reducere shipping-branchens samlede årlige drivhusgasemissioner med mindst 50 procent inden 2050.

Læs også: Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år

I efteråret blev D/S Norden ellers opfordret til at sætte videnskabsbaserede mål for deres klimaindsats og få planen godkendt af den uafhængige instans Science Based Targets (SBT).

Administrerende direktør Jan Rindbo mener dog ikke, at det var det rigtige sted at starte. Samarbejde på tværs af branchen er derimod vejen frem.

”Et brancheperspektiv har større effekt på at nå industriens ambitioner”, udtaler han.

Initiativet bygger på fire principper som de underskrivende virksomheder forpligter sig til at leve op til.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere