30.10.2018 | Klima, miljø og energi
Nyt konkurrenceformat inspirerer til tværfagligt samarbejde
Resilience Business Cup skabte stor begejstring for fremtidige samarbejdsmuligheder på tværs af iværksættere, erhverv og kommuner.
Samarbejde på tværs af startups, det private erhverv og kommuner skal skabe nye løsninger på klimaudfordringerne.
Det nye konkurrenceformat, Resilience Business Cup, blev i sidste uge skudt i gang i Vejle. Her konkurrerede ti iværksætterfirmaer om priser i kategorierne vand, energi, social resiliens samt om en impact-pris på tværs af katagorierne. Det skriver techsavvy.media.
Deltagerne skulle finde på løsninger til Vejle kommunes udfordringer med ekstremt vejr og oversvømmelser i fremtiden, på grund af Vejles placering som kystby.
Læs også: Middelfart Kommune sparer millioner på energioptimering
“Byer spiller en vital rolle i at takle nogle af vores tids største udfordringer. Globalisering, urbanisering og klimaforandringer. Og når myndigheder, civilbefolkningen og den private sektor står sammen, kan vi opnå store ting”, fortæller Michael Berkowitz, president for bynetværket 100 Resilient Cities.
Grundfos, der var repræsenteret i juryen, var imponeret af de ti startups:
”Den måde de kaster sig ud i det og kommer med så vidt forskellige løsningsforslag er imponerende. Den alsidighed er jo det, der gør det interessant for Vejle, 100 Resilient Cities og os. De starter ikke med Adam og Eva, som vi andre gør, de kører bare derud af”, siger Ole Pjengaard, Director of Business Development i Grundfos og en del af juryen under Resilience Business Cup.
Samarbejdet på tværs af det offentlige og private er med til at udvikle nye løsninger på komplicerede klima problemstillinger, som samtidig kan testes på potentielle kunder med det samme.
Læs også: Kommuner skal omsætte verdensmål til handling
”Jeg kunne godt se os samarbejde med nogle af dem. Problemerne vi ser indenfor vand, er nogle store mastodonter, så det er med at få det brække ned, så det giver mening for alle parter at teste i virkeligheden”, forklarer Ole Pjengaard.
Vinderen i kategorien vand blev Aquebex fra Storbritannien, i energikategorien blev det Deedster fra Sverige og i social resiliens Ygdra fra Danmark.
- SN
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.