30.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Nyt konkurrenceformat inspirerer til tværfagligt samarbejde

Resilience Business Cup skabte stor begejstring for fremtidige samarbejdsmuligheder på tværs af iværksættere, erhverv og kommuner.

Det nye konkurrenceformat, Resilience Business Cup, blev i sidste uge skudt i gang i Vejle. Her konkurrerede ti iværksætterfirmaer om priser i kategorierne vand, energi, social resiliens samt om en impact-pris på tværs af katagorierne. Det skriver techsavvy.media.

Deltagerne skulle finde på løsninger til Vejle kommunes udfordringer med ekstremt vejr og oversvømmelser i fremtiden, på grund af Vejles placering som kystby.

Læs også: Middelfart Kommune sparer millioner på energioptimering

“Byer spiller en vital rolle i at takle nogle af vores tids største udfordringer. Globalisering, urbanisering og klimaforandringer. Og når myndigheder, civilbefolkningen og den private sektor står sammen, kan vi opnå store ting”, fortæller Michael Berkowitz, president for bynetværket 100 Resilient Cities.

Grundfos, der var repræsenteret i juryen, var imponeret af de ti startups:

”Den måde de kaster sig ud i det og kommer med så vidt forskellige løsningsforslag er imponerende. Den alsidighed er jo det, der gør det interessant for Vejle, 100 Resilient Cities og os. De starter ikke med Adam og Eva, som vi andre gør, de kører bare derud af”, siger Ole Pjengaard, Director of Business Development i Grundfos og en del af juryen under Resilience Business Cup.

Samarbejdet på tværs af det offentlige og private er med til at udvikle nye løsninger på komplicerede klima problemstillinger, som samtidig kan testes på potentielle kunder med det samme.

Læs også: Kommuner skal omsætte verdensmål til handling

”Jeg kunne godt se os samarbejde med nogle af dem. Problemerne vi ser indenfor vand, er nogle store mastodonter, så det er med at få det brække ned, så det giver mening for alle parter at teste i virkeligheden”, forklarer Ole Pjengaard.

Vinderen i kategorien vand blev Aquebex fra Storbritannien, i energikategorien blev det Deedster fra Sverige og i social resiliens Ygdra fra Danmark.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere