Værdikædesamarbejde giver nyt emballagesystem

UPS, TerraCycle og en håndfuld store dagligvareproducenter har samarbejdet om det nye system Loop, der skal genanvende, returnere og håndtere emballage til forbrugsprodukter. På den måde håber de at kunne minimere mængden af plastikaffald.

UPS og TerraCycle har samarbejdet om det nye system Loop, der skal genanvende, returnere og håndtere emballage til forbrugsprodukter. På den måde håber de at kunne minimere mængden af plastikaffald. Foto: UPS..

28.01.2019

CSR.dk

Skræddersyet emballage til hvert brand, der leveres direkte hjem til kunderne og derefter afhentes, renses, genopfyldes og leveres på ny, vil måske i fremtiden gøre op med vores afhængighed af engangsemballage til forbrugsprodukter.

I hvert fald har UPS i samarbejde med nogle af verdens største produktionsvirksomheder og TerraCycle udviklet et nyt system til genanvendelse, returnering og håndtering af forbrugernes emballage, som de har givet navnet Loop.

Læs også: Organisk emballage vinder frem

“Loop vil ikke kun reducere mængden af emballage-affald, men vil også forbedre produktoplevelsen og gøre shopping mere bekvemt”, sagde TerraCycle CEO Tom Szaky under præsentationen på World Economic Forum.

Loop-produkter vil blive leveret og samlet op ved hjælp af et system designet af TerraCycle og UPS, og på dem måde vil man reducere mængden af plastikaffald, som eksperter forudset vil overstige mængden af fisk i vores verdenshave i 2050, hvis ikke vi handler.

“Innovation er nøglen til alt, som vi gør hos UPS, og vi er begejstrede for at hjælpe TerraCycle med emballagedesign til Loop, og derudover bidrage med afhentning- og leverings service for Loop-kunder”, sagde UPS Chief Sales and Solutions Officer, Kate Gutmann.

Grundtanken bag Loop er, at forbrugerne får leveret produkter som juice, shampoo og rengøringsprodukter i metal- eller glasbeholdere, der kan rengøres og genbruges. Disse beholdere med indhold leveres på ens adresse, og den brugte emballage afhentes igen af pakkefirmaet, der kører den til rengøring og genbrug.

Store virksomheder er med i udviklingen
Ifølge TV2 er Pepsi, Coca-Cola samt supermarkedskæderne Carrefour og Tesco blandt de virksomheder, der allerede er en del af Loop. Tjenesten skydes i første omgang i gang i New York og Paris i maj i år. Efter planen bliver Loop introduceret senere på året i Storbritannien, mens Japan og Canada er på tegnebrættet for 2020.

Loops samarbejdspartner i Paris, supermarkedskæden Carrefour, vil teste og justere ordningen forud for lanceringen i maj.

”Jeg vil blive overrasket, hvis det kommer til at fungere fra første dag. Det her skal ses som et forsøg på at få producenter og forbrugere til at handle, tænke og købe anderledes”, siger Laurent Vallee fra Carrefour til Nyhedsbureauet Reuters.

Pepsi og juiceproducenten Tropicana starter inden længe et testforsøg med 5000 husstande i Paris, hvor forbrugerne vil få leveret juice på genbrugsflasker og Quaker-morgenmadsprodukter i metalbeholdere.

Kritik fra Coop
Mens flere store internationale firmaer allerede er hoppet med på ideen, så ser man hos COOP herhjemme skeptisk på det og har svært ved at se fornuften i det nye globale samarbejde.

”Det er en fuldstændig forkert tankegang at erstatte alt plastik med glas- og metalbeholdere, som der bliver lagt op til her. Glas er et uforgængeligt materiale, der kan ligge i naturen i årevis, og metal er ikke en fornybar resurse (resurser, der til stadighed kan dannes på ny, red.). Der er ingen grund til at lægge plastik for had”, siger Thomas Roland, der CSR-chef i COOP, til TV 2 og fortsætter:

Læs også: Nestle vil have genanvendelig emballage i 2025

”Vi stiler efter at bruge plastik som et af flere materialer i vores emballage, men at gøre det så rent som muligt. Plastisk kan omsmeltes og bruges igen og igen, hvis man holder det rent. Vi stiler efter at bruge de materialer, der er i cirkulation og gøre dem så genanvendelige som muligt. Så i COOP tror vi ikke på, at det her er fremtidens løsning. Det er snarere en af mange løsninger, som skal til, for at vores emballageforbrug bliver bedre og smartere”.

- JMA

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V