03.05.2023  |  Menneskerettigheder

Nyt partnerskab skal give mennesker på flugt adgang til rent vand

Grundfos og Norsk Flygtningehjælp (Norwegian Refugee Council) har indgået et samarbejde for at give mennesker i udfordrede områder adgang til vand.

Begge parter ønsker at bidrage til at løse udfordringerne i at skaffe adgang til vand for mennesker, der er tvunget til at flygte. Derfor vil de to organisationer samarbejde under Norsk Flygtningehjælps WASH-program (Water, Sanitation and Hygiene), der sigter mod at redde liv, forebygge sygdomme, fremme værdighed og støtte bedre levevilkår og erhvervsmuligheder.

Ifølge Ammar Fawzi, der er leder af Norsk Flygtningehjælps WASH-program, er det vigtigt at arbejde med en partner, der deler organisationens værdier og bidrager med innovative løsninger på de presserende udfordringer.

Læs også: Sluk for strømmen og doner: Initiativ sikrer Røde Kors tocifret millionbeløb

"I dag har millioner af mennesker, der er ramt af flygtningekrisen rundt om i verden, kun ringe eller ingen adgang til rent vand. Ud over de sundhedsmæssige udfordringer, betyder den manglende adgang til vandfaciliteter i shelters og flygtningelejre, at familier på flugt ikke har mulighed for at gøre deres shelters til hjem og lejerne til et samfund. Vi ønsker at samarbejde med Grundfos, da de er en værdibaseret virksomhed, der har gjort det til en del af deres kerneforretning at forsyne udfordrede samfund med rent vand. Gennem vores fælles formål, deres innovative tankegang, store erfaring og viden kan vi nå ud til endnu flere mennesker på flugt og give disse mennesker adgang til livgivende rent vand,” siger han.

Samarbejdet mellem Grundfos og Norsk Flygtningehjælp, der træder i kraft i april 2023 og gælder to år, fokuserer på fire samarbejdsområder: kompetenceudveksling, forskning og udvikling, levering af udstyr og teknisk støtte samt at fremme udviklingen af innovative og bæredygtige projekter.

Grundfos vil støtte NRC’s arbejde med teknisk rådgivning og træning af lokale partnere som regeringer, vandværker og andre vandoperatører i de lande, hvor de opererer. Begge partnere vil også søge muligheder, hvor Grundfos’ teknologi og løsninger kan testes og integreres i NRC-programmer.

"Vi er meget glade for at arbejde sammen med Norsk Flygtningehjælp som en strategisk og betroet partner og støtte deres WASH-program med løsninger, der kan give flere mennesker adgang til rent vand og skabe en varig effekt. Dette er i tråd med Grundfos' ambition om at give 300 millioner mennesker adgang til drikkevand i 2030,” siger Pia Yasuko Rask, Senior Director, Grundfos SafeWater.

Læs også: Nu kan danske virksomheder aktivt bekæmpe børneporno i deres it-miljøer

Grundfos og Norsk Flygtningehjælp vil desuden undersøge mulighederne for at fremskynde nye og innovative tilgange til at øge omfanget, rækkevidden og bæredygtigheden af adgangen til rent vand for de samfund, som Norsk Flygtningehjælp hjælper.

"Samarbejdet med Norsk Flygtningehjælp er en stor ære for os i Grundfos. Som virksomhed har vi allerede en lang historie med at arbejde med bæredygtighed og hjælpe mennesker i nød, men denne mission har aldrig været vigtigere. I Grundfos har vi store ambitioner inden for energi- og vandbesparelser, cirkulære forretningsprincipper og sikring af adgang til rent vand. Vi mener, at Norsk Flygtningehjælp vil spille en afgørende rolle i vores mål om at give flere hundrede millioner mennesker grundlæggende midler til en bedre fremtid,” siger Dag E. S. Gramstad, landedirektør for Grundfos Norge.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere