03.01.2023  |  Menneskerettigheder

Sluk for strømmen og doner: Initiativ sikrer Røde Kors tocifret millionbeløb

Takket være en kampagne fra Norlys har danskerne skaffet 30 millioner kroner, som skal gå til Røde Kors’ arbejde for udsatte børnefamilier og andre sårbare i Danmark.

Sluk for strømmen og tænd for fællesskaberne. Sådan lød opfordringen fra tele- og energikoncernen Norlys’ kampagne ’Sluk for Danmark’ den 1. januar.

Og danskerne ser ud til at have lyttet. Initiativet har nemlig sikret 30 millioner kroner til Røde Kors – en donation, som skal komme nogle af landets mest udsatte børn og voksne til gode.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nyt projekt bygger bro mellem socialt udsatte og lokale virksomheder

”Danskerne bakkede flot op om initiativet, og det giver os mulighed for at hjælpe flere og mere. Rigtig mange danskere kan mærke effekten af inflation og høje energipriser, så vi er i Røde Kors meget taknemmelige,” siger Anders Ladekarl.

Vigtige fællesskaber for de hårdest ramte
Norlys’ kampagne var et landsdækkende initiativ, der skulle opfordre danskerne til at lade støvsugeren hvile og vaskemaskinen få en pause.

Jo mere strøm, der blev sparet, jo mere ville Norlys donere til Røde Kors’ arbejde – her vil 75 procent af midlerne blive brugt på akutte indsatser i det indeværende år, mens 25 procent går til mere langsigtede initiativer.

Læs også: Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

Det drejer sig blandt andet om støtte til familier, hvor børnene ikke har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter og andre fællesskaber, fordi der ikke er råd.

Støtten vil også gå til ensomme unge, besøgsvenner til udsatte ældre og til aktiviteter til styrkelse af lokale fællesskaber som eksempelvis fællesspisning.

“Med hjælp fra alle de danskere, som slukkede for strømmen 1. januar, kan vi skabe flere fællesskaber for dem, der er allerhårdest ramt af den nuværende krise. Dem, der i forvejen havde svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og nu oplever et endnu større pres. At få den støtte kan betyde alverden for den enkelte,” siger Anders Ladekarl.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere