27.04.2022  |  Strategi & ledelse

Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

Carl Ras har i mange år hjulpet socialt udsatte borgere videre på arbejdsmarkedet gennem samarbejde med kommuner i hele landet. Nu hyldes engrosvirksomheden med specialprisen ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’ af analyse - og konsulentvirksomheden Great Place To Work©.

De seneste år har assisterende lagerchef i Carl Ras, Peter Hald, gjort en ekstra indsats for at hjælpe borgere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, ind i firmaet og på centrallageret i Herlev – blandt andet gennem samarbejde med SamFocus, Jobcenter Ballerup og Jobcenter Herlev.

Siden da har Carl Ras løbende haft udsatte borgere, med forskellige sociale udfordringer, i praktik og løntilskud, som efterfølgende har resulteret i mange succesfulde fastansættelser.

Gennem samarbejde med Jobcenter Ballerup tog Peter Hald i 2020 for eksempel en medarbejder med paranoid skizofreni og en medarbejder, som led af depressioner, i praktik. Begge er i dag fastansat på centrallageret i Herlev og er glade for at opleve at være en del af et team, hvor de hver dag løfter et ansvar.

”Det kan medføre et ekstra ledelsesmæssigt ansvar fra min side at sikre, at de får ekstra støtte til deres individuelle behov, så de trives og motiveres i arbejdet. Men når det lykkes, giver det os nogle utrolig stabile og loyale medarbejdere. Mange af dem har været ansat hos os i flere år og bidrager både til effektivitet, kvalitetsbevidsthed og et godt socialt arbejdsmiljø på lige fod med deres kollegaer,” fortæller Peter Hald og tilføjer, at de generelt har ganske få medarbejderopsigelser på centrallageret.

Læs også: Logistikfirma udnævnt til verdens bedste arbejdsplads

I dag består knap en tredjedel af centrallagerets 47 ansatte af medarbejdere, der tidligere har oplevet at være på kanten af arbejdsmarkedet. Peter Hald påpeger, at de alle varetager produktionsopgaver, på lige fod med resten af teamet på lageret, der alt sammen sikrer, at kunderne får de rigtige varer til tiden:

”Jeg tror, de opnår en høj grad af loyalitet af at mærke en tro og anerkendelse fra en arbejdsplads, der giver dem en chance for, at kunne lykkes, når de tidligere har oplevet at blive ekskluderet fra arbejdsmarkedet”, siger Peter Hald.

Har selv været på kanten af arbejdsmarkedet

Peter Halds store motivation for at drive arbejdet med inklusion i Carl Ras bunder også i, at han tidligere i livet selv har stået på kanten af arbejdsmarkedet.

Efter hans mor døde, da han var 16 år gammel, blev han en del af et dårligt miljø og endte bag tremmerne i nogle år. Efterfølgende kom han i arbejde og var i perioder på kontanthjælp.

”Grundet min egen fortid betyder det meget for mig, at vi tager et socialt ansvar i Carl Ras. At jeg selv har været på den samme side gør, at jeg kan møde de her mennesker i øjenhøjde, og jeg har en anden indsigt og forståelse for deres udfordringer og behov. Samtidig har jeg selv prøvet at blive hjulpet på rette vej af mennesker, der troede på mig som person og kunne se, at jeg havde nogle faglige evner. Derfor er jeg også utrolig taknemmelig over for de ledere i Carl Ras, der havde troen på mig og gav mig muligheden for at indfri det potentiale, jeg besidder", siger Peter Hald. 

Rummelig arbejdsplads med plads til alle

Carl Ras’ sociale indsats om at hjælpe udsatte borgere i beskæftigelse på centrallageret i Herlev har ført til, at engrosvirksomheden netop har vundet Great Place To Work©’sspecialpris ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’.

”At vi vinder denne her pris, gør mig utrolig stolt. Det er en stor tilfredsstillelse og anerkendelse af, at vores arbejde giver mening. Men det kunne heller ikke være gjort uden alle teamlederne og kollegaer på centrallageret, der tager godt imod borgerne og tager dem med ind i vores fællesskab”, siger Peter Hald.  

HR-Chef i Carl Ras, Tina Ziegler, tilføjer:

Læs også: DHL får pris for mest inkluderende arbejdsplads

”Det understreger, at det menneskesyn, som vores organisation og kultur er bygget på, breder sig længere ud end os selv. Carl Ras er en rummelig virksomhed, der har plads til alle medarbejdere. Men det er ikke bare noget, vi siger – det er rent faktisk også noget, vi viser, at vi er”.

Foruden inklusionsprisen har Carl Ras for femte år i træk placeret sig i top-10 i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdspladser® i kategorien for mellemstore virksomheder. En konkurrence af Great Place To Work©, som Carl Ras i mere end 10 år har prioriteret at tage del i med formålet om at være branchens bedste arbejdsplads.

I år er Carl Ras endt med en 2. plads i konkurrencen, hvilket er virksomhedens hidtil bedste resultat.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere