27.03.2018  |  Menneskerettigheder

Nyt samarbejde sender over 1000 afrikanske piger i skole

Skandinaviske Bording indgår et samarbejde med Plan Danmark og sender mere end 1000 afrikanske piger i skole – alt sammen ved at booke et hotel.

Den grafiske virksomhed Bording har netop skudt et nyt samarbejde i gang med Plan Danmark, som kan være med til at sende over 1000 afrikanske piger i skole. Det kan gøres så simpelt som ved at booke et hotel.  

Når virksomhedens mere end 400 medarbejdere booker hotel på forretningsrejser, sker det nu via den velgørende hotelportal Goodwings, der lader dig donere 50 procent af deres kommission til et velgørende formål. Og det glæder Kristian Behrens, der er salg-, marketing- og CSR-chef hos Bording.

Læs også: Amerikanske banker tvunget til at kaste lys over lønsforskelle mellem køn 

”Hos Bording har vi altid haft en holdning til omverdenen, og vi vil gerne bidrage, hvor vi kan, men i en travl hverdag må det ikke blive for besværligt. Derfor er vi meget glade for at kunne støtte Plan Danmark og være med til at sende afrikanske piger i skole ved bare at booke et hotel”, siger Kristian Behrens i en pressemeddelelse.

”Vi er over 400 medarbejdere og med vores hotelbookinger, sender vi mere end 1000 piger fra Kenya i skole. Det vil sige, at hver gang vi booker et hotel, sender vi to piger i skole. Det er vi selvfølgelig alle sammen meget stolte og glade over”, tilføjer han.

Bordings donation går til genanvendelige hygiejnebind, så pigerne også kan komme i skole, når de har menstruation og til undervisning af pigers rettigheder.

Støt pigerne 
I Afrika kommer mange piger nemlig ikke i skole på grund af menstruation. Både fordi de ikke har råd til bind, men også fordi det mange steder i Afrika er et tabubelagt emne.

Plan Danmark har i mange år kæmpet for pigernes rettigheder og er derfor glade for Bordings støtte og nye initiativer som Goodwings, der har skabt kontakten mellem de to.

”Vi bliver altid meget glade, når virksomheder vælger at støtte os. Vi har særligt fokus på at gøre en forskel for piger, og her kan Bordings donation gøre en kæmpe forskel. Det er en stor virksomhed, som, rent økonomisk, åbner nogle nye døre for os. Vi havde aldrig kunne få så stor en virksomhed alene, så der skal også lyde en stor tak til Goodwings og deres initiativ”, siger Signe Holme, pressechef for Plan Danmark.

Manden bag den velgørende hotelportal Goodwings, grundlægger og ejer Christian Møller-Holst, er glad for, at hans initiativ kan være med til at gøre en forskel og samle alle slags virksomheder og ngo’er i kampen om at gøre verden til et bedre sted. Ifølge ham har det nemlig tidligere været forbeholdt de store C20-selskaber.


Læs også: Menneskerettigheder: Gør det og bliv mere intelligent 

”Mange danske virksomheder vil enormt gerne arbejde med CSR og være socialt ansvarlige, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte, fordi CSR kan være enormt abstrakt. Jeg startede Goodwings for at gøre op med det. CSR-initiativer behøver ikke være storstilede projekter, det kan være noget så lavpraktisk som en hotelbooking,” siger Christian Møller Holst.


- JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere