06.11.2017  |  Medarbejder

Nyt samarbejde skal skaffe job til langtidsledige

Elite Miljø har i partnerskab med Ikast-Brande Kommune og 3F skabt en ny samarbejdsform, hvor udbud af rengøringsopgaven kombineres med en ekstra ordinær indsats for at skaffe job til langtidsledige.

Er det muligt for en virksomhed at garantere et job til langtidsledige? Det er det for Elite Miljø, der sammen med Ikast-Brande Kommune og fagforeningen 3F har skabt en ny samarbejdsform, som kombinerer udbud af rengøringsopgaver med en aftale om at skaffe job til langtidsledige.

Modellen går ud på, at kommunen betaler Elite Miljø lidt mere end det, det koster at få løst sine rengøringsopgaver – til gengæld forpligter Elite Miljø sig i samarbejde med Ramsdal Gruppen til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret klargørings- og praktikforløb.

Det er en model, man har fået øjnene op for hos Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), hvorfor man har nomineret Elite Milj ø til CSR People Prize 2017, som går til virksomheder, der løfter et særligt socialt ansvar.

Jobgaranti til gennemført forløb
Hos Elite Miljø har man valgt at give jobgaranti til de, som gennemfører forløbet, og hver gang en gennemfører, bliver der visiteret en ny ledig til forløbet.

I løbet af ti måneder har syv gennemført forløbet og er blevet selvforsørgende, og det er langt over forventning, vurderer Annette Vindstrup Jensen, der er regionsdirektør i Elite Miljø:

”At have 15 personer i forløb ad gangen er et højt tal, og vores nye medarbejdere har brug for ekstra støtte i den indledende fase. Det tætte samarbejde med Ikast-Brande Kommunes jobcenter og Ramsdal Gruppen har været helt afgørende for vores resultater”, siger hun.

Læs også: Rapport: Cirkulær økonomi kræver en gentænkning af vores samfund

De gode resultater skyldes ifølge Anette Vindstrup Jensen i høj grad også den buddy-funktion, som man har skabt hos Elite Miljø. Det betyder, at medarbejdere fra første dag i jobpraktikken bliver knyttet til en buddy i form af en erfaren medarbejder.

Foruden samarbejdet med Ikast-Brande Kommune tager Elite Miljø også socialt ansvar på en række andre områder. Således tager virksomheden imod flygtninge gennem integrationsgrunduddannelsen (IGU) og har et stærkt fokus på at forebygge sygefravær blandt medarbejderne.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere