07.09.2018  |  Samfund

Oliefond stiller krav om bæredygtig brug af havet

Verdens største private investor forventer nu, at selskaber tager aktivt stilling til bæredygtig brug af havene.

Et bæredygtigt hensyn til havet vil fremover vægte tungere, når verdens største private investor, den norske oliefond, skal investere sine mange milliarder.

Læs også: Norges oliefond på vej ud af kulinvesteringer

Oliefonden vil kræve, at selskabers strategi og risikohåndtering rummer et hensyn til bæredygtig udnyttelse af havet, hvis de skal have del i oliepengene, skriver Dagens Næringsliv.

"Havet er en væsentlig del af økosystemet og bidrager til økonomisk aktivitet. Vi forventer, at selskaberne håndterer både udfordringer og muligheder knyttet til bæredygtig brug af havet," siger den norske oliefonds leder Yngve Slyngstad i en pressemeddelelse.

Krav gælder både i vand og på land
Kravene kommer på baggrund af en rapport fra Norges Bank Investment Management (NBIM) og er rettet mod både selskaber med aktiviteter på eller i havet og selskaber med landbaserede aktiviteter eller værdikæder, som er afhængige af eller påvirker havet. Det inkluderer både skibsfart, fiskeri og havbrug, men også dagligvarebranchen.

Den norske oliefond forventer, at selskaberne identificerer og overvåger risici knyttet til både produktion og brug af sine produkter, herunder hvilket effekter produkterne har på miljøet efter brug og som affald.

Læs også: Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

I begyndelsen af året meddelte den norske oliefond, at dets magtfulde Etikkrådet, som udformer oliefondens moralske samvittighed, påbegyndte arbejdet på et nyt miljøkodeks, som ikke mindst bliver interessant for shippingindustrien, der står over for en række markante nye miljøkrav de kommende år.

 -JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere